22/04/2024

Η αποστολή των Ελλήνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Shinkyokushinkai

Με δύο αθλητές στο κορυφαίο μίτινγκ

Με δυο Έλληνες αθλητές εκπροσωπείται το Ελληνικό Shinkyokushinkai στο «12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Shinkyokushinkai Καράτε» (12th World Karate Championship) που θα διεξαχθεί στις 9-10 Νοεμβρίου στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ακαδημίας Shinkyokushinkai Καράτε Βόλου:

«Οι διεθνείς μας Αναστάσιος Φτακλας και Σπύρος Τσαμπικάκης, μέλη της εθνικής ομάδας Shinkyokushinkai και αθλητές του Α.Σ.Τιτάνες Ρόδου με προπονητή τον Sensei  Σείτη Μάνο, θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια από την μεγαλύτερη οργάνωση Shinkyokushinkai/kyokushinkai WKO (NPO World Karate Organisation) στην οποία η Ένωση του Ελληνικού Shinkyokushinkai είναι μέλος.

Η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν οι Έλληνες αθλητές είναι ανοικτή (open),καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται μόνο με δυο ανοιχτές κατηγορίες Kumite (ελεύθερος αγώνας) μια για τους άνδρες και μια για τις γυναίκες.

Μεγάλα ονόματα παγκοσμίου φήμης  θα συμμετέχουν στο καλύτερο πρωτάθλημα Full Contact,(πλήρους επαφής) όπου θα μεταδοθεί μέσω internet.

Την αποστολή θα ηγηθεί ο Έλληνας Εκπρόσωπος Shihan Γιώργος Κοσμίδης μαζί με τον Branch Chief Shihan Οτάριο Μελικιάδη.Εκτός από τον προπονητή της Εθνικής Sensei Σείτη Μάνο,την αποστολή θα ακολουθήσουν η Sensei Σκαπή Ειρήνη και ο Sensei Παπαβασιλείου Νικόλαος.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος οι Έλληνες παράγοντες και αθλητές θα συμμετάσχουν στο Σεμινάριο που διοργανώνει η Παγκόσμια Οργάνωση,στο οποίο θα διδάξει ο Πρόεδρος Shihan Κenji Midori αλλά και Ιάπωνες και Ευρωπαίοι δάσκαλοι.Ο Έλληνας εκπρόσωπος Shihan  Γιωργος Κοσμιδης  μαζί με τον Branch Chief Shihan Μελικιαδη Οταριο, θα συμμετέχουν στην Γενική συνέλευση των εκπροσώπων και Branch Chief,ενώ θα συζητήσει με τον Shihan Kenji Midori για όλες τις λεπτομέρειες της επίσκεψης του στην Ελλάδα, στο 23ο Διεθνές Summer Camp του ελληνικού Shinkyokushinkai που θα γίνει στην Σκιάθο(περιοχή Κουκουναριές) από 25 εώς 29 Ιουνίου του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί,ότι η παγκόσμια Οργάνωση WKO καλύπτει όλα τα έξοδα(αεροπορικό εισητήριο-διαμονή) ενός έλληνα αθλητή, αλλά και την διαμονή του Αρχηγού Εκπροσώπου Branch Chief Shihan Γιώργου Κοσμίδη και Branch Chief Shihan Οτάριο Μελικιάδη. Η Ελληνική αποστολή αναχωρεί την Τετάρτη 6η Νοεμβρίου με την ελπίδα για μια πολύ καλή εμφάνιση».