28/03/2024

Όταν η Ελλάδα ξεχνά…

Το απόφθεγμα που λέει ότι η Ελλάδα… τρώει τα παιδιά της, δυστυχώς, κάθε φορά επιβεβαιώνεται! Πριν από μερικά 24ώρα ο Ερμής Δημητρόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grappling που διεξήχθη στην Πολωνία…

Τα… πανηγύρια κράτησαν μόλις λίγες ώρες, καθώς την επομένη, άπαντες τόσο εκτός όσο και εντός του χώρου των πολεμικών τεχνών είχαν άλλα θέματα να ασχοληθούν, που κατά τη γνώμη τους ήταν πολύ πιο σημαντικά!

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Γιατί το μονοπώλιο στον  αθλητισμό και στο δικαίωμα της δικαίωσης να κρατούν μόνο οι αμφιβόλου ποιότητας, στη διεθνή σκηνή ποδοσφαιρικές ομάδες; Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δυστυχώς δεν θα… λυθεί ποτέ!

Στο διά ταύτα της υπόθεσης ο Δημητρόπουλος δεν είναι ένας αθλητής που… ξύπνησε ένα πρωί, πήγε στην Πολωνία και κατέκτησε κατά λάθος ένα μετάλλιο. Αντιθέτως, η προεργασία γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και το fightsports.gr έψαξε και βρήκε για τους αναγνώστες του, κάτι που πολλοί έσπευσαν να… θάψουν, όντας αγνώμονες φυσικά και όχι επίτηδες.

Πέρυσι, τέτοια εποχή στο Βελιγράδι, στο αντίστοιχο πρωτάθλημα που ο Ερμής Δημητρόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σημείωσε ακόμη μία τεράστια επιτυχία που πέρασε ως συνήθως στα… ψιλά γράμματα.

Γνωρίζει κανείς τον Isono Gen; Μάλλον όχι… Κι όμως θα μπορούσαμε να τον μάθουμε αν είχε προβληθεί λίγο παραπάνω η ήττα του από τον Δημητρόπουλο! Ο Gen ανήκει στην ελίτ των προπονητών του UFC, κατέχοντας ανοιχτό συμβόλαιο μέχρι και σήμερα για να κατεβάζει στην κορυφαία διοργάνωση του ΜΜΑ, μερικούς από τους καλύτερους αθλητές που έχει στη διάθεσή του!

Αρκεί μία και μόνο… βόλτα στο ίντερνετ για να μάθει κανείς τα στοιχεία του προπονητή που έχει δουλέψει με τον Yushin Okami, τον Chael Sonnen, Yasuhiro Urushitani.

Τελικά, η Ελλάδα δεν ξεχνάει, απλά δεν θέλει να μαθαίνει…

Μάνος Ναβροζίδης