28/03/2024

Πώς και γιατί οι Έλληνες promoters πρέπει να δημιουργήσουν… στρογγυλή τράπεζα ουσίας!

Ομολογουμένως το επίπεδο των εγχώριων διοργανώσεων, πολεμικών τεχνών, τον τελευταίο χρόνο δείχνει σημάδια άνθησης. Δυστυχώς, όμως, χωρίς καμία εξαίρεση η νοοτροπία παραμένει ερασιτεχνική και λειτουργεί εις βάρος των promoters και φυσικά εις βάρος των αθλητών…

Σε πρώτη φάση συζητήθηκε τις τελευταίες μέρες η συνάντηση αρκετών διοργανωτών με σκοπό την πιο επαγγελματική λειτουργία των shows. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει όμως καμία επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά την τεχνοτροπία.

Δηλαδή, θα συνεργαστούν τρία με τέσσερα δυνατά promotions, χωρίς πάλι να υπάρχουν κανόνες; Οι περισσότερες μάχες δεν λειτουργούν με τα σταντάρτς του εξωτερικού, άρα παραμένουμε άπαντες μακριά από τα ζητούμενα των ξένων διοργανωτών όπως του Glory και του Κ-1 οι οποίοι και καλύτερα πληρώνουν και καλύτερη διεθνή διαφήμιση στήνουν για τον εκάστοτε μαχητή.

Ίσως, αυτό που θα βοηθούσε ουσιαστικά θα ήταν πέρα από τη συνεργασία να δημιουργηθεί σε πρώτη φάση επαγγελματική ομοσπονδία που θα λειτουργεί με rankings και κανόνες τα οποία θα περιέχουν τι άλλο εκτός από ουσία…

Το να στηθούν τετράδες και οκτάδες για την ανάδειξη του… απόλυτου μαχητή της κατηγορίας, προσωπικά για μένα δεν έχει σημασία. Ο «κορυφαίος» θα παραμείνει… κορυφαίος στα λόγια, αφού εκτός Ελλάδος ο κόπος και η προσπάθεια του δεν θα έχει γραφτεί πουθενά.

Η καλή διάθεση και η όρεξη των promoters καλό θα είναι πέρα από θέαμα να προσφέρουν ουσία. Τι καλύτερο να αναδειχθεί ένας αθλητής – πρωταθλητής ο οποίος θα πάει να παίξει εκτός, φορώντας γύρω από τη μέση του μια ζώνη αναγνωρισμένη.

Υ.Γ. Το fightsports.gr συμμετείχε σε όλες τις διοργανώσεις της φετινής σεζόν, εντοπίζοντας πως πραγματική διάθεση υπάρχει από τους promoters. Από εκεί πέρα η παραπάνω άποψη δεν… σημαδεύει, αλλά συμβουλεύει ως προς το καλύτερων όλων.