25/04/2024

Τα οφέλη των πολεμικών τεχνών για τον ασκούμενο

Ανυπομονούμε να ανοίξουν οι σχολές και να δείξουμε την δύναμη των πολεμικών τεχνών

Σε μία δύσκολη εποχή όπου ο αθλητισμός βάλλεται από παντού είναι σημαντικό να τονίσουμε σε αυτό το άρθρο τα οφέλη όλων των πολεμικών τεχνών που διαφέρουν από μία συνηθισμένη…εξάσκηση του σώματος.

Οι πολεμικές τέχνες δεν έχουν στόχο μόνο την εκγύμναση του σώματος αλλά και του πνεύματος. Πάσης φύσης μαχητικό άθλημα ή πολεμική τέχνη έχει άμεσα αποτελέσματα στην ψυχολογία του ασκούμενου. Οι πολεμικές τέχνες είναι μία «χρυσή επιλογή» και η ραγδαία ανάπτυξης τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαία. Πάμε να δούμε μερικά οφέλη:

Οι πολεμικές τέχνες σου δίνουν την δυνατότητα να έχεις ένα υγιές lifestyle. Ο στόχος δεν είναι μόνο να γυμναστείς μέσω αυτών, αλλά και να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Συνήθως οι άνθρωποι που διδάσκουν μία πολεμική τέχνη, είναι εξπέρ στην διαχείριση της ψυχολογίας πλην του σώματος. Μπορούν να αλλάξουν ακόμα και το κοινωνικό status ενός ασκούμενου και τον τρόπο που φαίνεται έξω στον κόσμο. Μαθαίνει να βοηθάει, να είναι ευγενικό και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του. 

Η αυτοπεποίθηση είναι το δεύτερο σημαντικό κεφάλαιο. Μέσω μίας πολεμικής τέχνης χτίζεται η πίστη στον εαυτό σου. Οι ασκούμενοι πλέον κινούνται χωρίς να φοβούνται συνεχώς τις εξωγενείς συμπεριφορές. Μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η διαχείριση των συναισθημάτων και των σκέψεων. Μέσω των πολεμικών τεχνών μπορεί κάποιος να βελτιώσει την συγκέντρωση του και να αποβάλλει το στρες. Η καθημερινότητα έχει γίνει δύσκολη για όλους και η πίεση στον χώρο της δουλειάς και της οικογένειας είναι πολλές φορές αφόρητη. Οι πολεμικές τέχνες είναι αυτές που θα αποφορτίσουν τον ασκούμενο από τα…βάρη. Επίσης ο ασκούμενος μαθαίνει τον τρόπο να βάλει προτεραιότητες στην ζωή του.

Τέλος οι πολεμικές τέχνες είναι μία επιθετική δραστηριότητα για το σώμα που έχει άμεσο αντίκτυπο στη φυσική κατάσταση και την υγεία. Ο ασκούμενος μπορεί να επιθυμεί να χάσει γρήγορα κιλά, ή να διαμορφώσει το σώμα του. Να φτιάξει την φυσική του κατάσταση και να βελτιώσει παράλληλα την διατροφή του.

Οι πολεμικές τέχνες είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός που μπορεί να περιορίσει τις κακές συνήθειες. Άλλωστε η υγεία είναι το όπλο του ανθρώπου για να είναι αποδοτικός και ευτυχισμένος σε ότι κάνει(δουλειά, οικογένεια, διασκέδαση).

Οι πολεμικές τέχνες αναγκάζουν τους ανθρώπους πολλές φορές να ξεπερνούν τα όρια που έχουν θέσει ή που πίστευαν πως δεν θα ξεπεράσουν ποτέ. Όπως και στην ζωή, οι πολεμικές τέχνες φορτίζουν με ψυχική δύναμη τους ανθρώπους για να πετύχουν τους στόχους τους.