24/04/2024

Πέντε κορυφαίοι πυγμάχοι που κατηγορήθηκαν για κακοποίηση

Συγκλονιστικές ιστορίες για τεράστια ονόματα της πυγμαχίας

Μερικοί από τους κορυφαίους πυγμάχους του πλανήτη έχουν καταφέρει να στιγματίσουν την καριέρα τους με την εξωαγωνιστική τους συμπεριφορά. Συχνά βίαια ξεσπάσματα, ενδοοικογενειακή βία με θύματα τις γυναίκες τους. Πάμε να δούμε μία σχετική λίστα με τεράστια ονόματα της πυγμαχίας που κατηγορήθηκαν για κακοποίηση.

Mike Tyson

Ο σκληροτράχηλος πυγμάχος ξεχώριζε για την αγριότητα του εντός αλλά και εκτός ρινγκ. Τα βίαια ξεσπάσματα του ανάγκασαν την πρώτη του γυναίκα Robin Simone Givens να τον χωρίσει μετά από οκτώ μήνες γάμου.

Ο λόγος ήταν οι συχνοί ξυλοδαρμοί… Από το διαζύγιο η Givens αποκόμισε το αστρονομικό ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και αργότερα κατηγορήθηκε από τους οπαδούς του πυγμάχου πως έλεγε ψέματα. Η μερική δικαίωση για εκείνη ήρθε όταν ο Tyson μπήκε στην φυλακή για βιασμό της Desiree Washington, τρία χρόνια μετά από το διαζύγιο του με την Givens.

Floyd Mayweather

Aπό το 2002 και μετά το όνομα του Floyd Mayweather ενεπλάκη συχνά σε περιστατικά βίας κατά γυναικών. Σε δύο περιστατικά από αυτά βρέθηκε ένοχος, ενώ αθωώθηκε σε τρίτη περίπτωση.

H πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν όταν κακοποίησε την Josie Harris μπροστά στα παιδιά τους. Για το περιστατικό αυτό κατέληξε στην φυλακή για 90 μέρες. Να θυμίσουμε πως η Harris βρέθηκε νεκρή πριν από λίγες μέρες στο αυτοκίνητο της.

Edwin Valero

O Valero ήταν ένας τεράστιος αθλητής αλλά αυτοκαταστροφικός. Το 2010 όταν είχε τελειώσει η καριέρα του, μαχαίρωσε και σκότωσε την γυναίκα του στο ξενοδοχείο που διέμεναν. O Valero είχε βαρύ ιστορικό με βιαιοπραγίες και όταν κατέληξε στην φυλακή αυτοκτόνησε.

Carlos Monzon

Μία από τις πιο τραγικές ιστορίες είναι αυτή του Αργεντινού. Έφτασε στην κορυφή όμως η βία κατά των συζύγων του τον στιγμάτισε. Αργότερα κατηγορήθηκε και κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της Alicia Muniz.

Πήγε φυλακή και σε μία άδεια σκοτώθηκε από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Την ιστορία του μπορείτε να βρείτε στην σειρά “Monzon: A Knockout Blow” στο Netflix.

Jake LaMotta

H τελευταία περίπτωση είναι του άγριου Ιταλού που κυριάρχησε στην πυγμαχία την δεκαετία του ’40. Φημιζόταν για την επιθετικότητα του για αυτό και τον αποκαλούσαν ταύρο, ωστόσο η παράφορη ζήλια του για την γυναίκα του Vicky, δεν τον άφηνε να ησυχάσει.

Σε μία περίπτωση ξυλοκόπησε ακόμα και τον αδερφό του που ήταν και προπονητής του. Τελικά η γυναίκα του τον χώρισε, ενώ βρέθηκε και στην φυλακή για αποπλάνηση ανήλικης. Την ταινία που αφορά τον LaMotta μπορείτε να  δείτε στο «Raging Bull» με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro.