19/04/2024

Η απέλπιδα προσπάθεια του Mike Tyson να γλιτώσει την φυλακή κάνοντας Βουντού!

Που μπορεί να φτάσει στην απόγνωση του ένας άνθρωπος;

O Μike Tyson στην απέλπιδα προσπάθεια του να γλιτώσει την φυλακή λόγω της κατηγορίας βιασμού είχε στραφεί σε ιερείς του Βουντού. Η ιστορία αυτή μας έρχεται από το 1991 όταν ο Mike Tyson βρέθηκε ένοχος για τον βιασμό της Desiree Washington και ανησυχούσε πως η δικαστής Patricia Gifford θα μπορούσε να τον τιμωρήσει ακόμα και με 60 χρόνια φυλάκισης!

Ο Tyson ήταν 25 ετών και ο τότε μάνατζερ του τον είχε καθησυχάσει πως θα αποσυρθούν οι κατηγορίες.  Όμως ο ισχυρισμός του Don King δεν του έφτασε και ήθελε να σιγουρευτεί με πλάγιους τρόπους. Η ήττα από τον Buster Douglas το 1990 του είχε προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια. O Tyson ισχυριζόταν πως έκανε συναινετικό σεξ με την Desiree ωστόσο αρχικά κρίθηκε ένοχος και τότε επιστράτευσε μέχρι και μαγικά τρικ για να γλιτώσει. 

Στο βιβλίο του ο σπουδαίος πυγμάχος ισχυρίστηκε πως χρυσοπλήρωσε μαγεμένα…ούρα, σε συνδυασμό με κάποια έλαια και στο τέλος έσπασε ένα αυγό περιστεριού για να σωθεί! «Είχα έναν κολλητό φίλο τον Calvin από το Σικάγο. Μου πρότεινε μία ιέρεια του Voodoo που θα μπορούσε με ξόρκια να με κρατήσει εκτός φυλακής. Η οδηγία ήταν να βάλω 500 δολάρια μέσα σε ένα βάζο και να το τοποθετήσω τρεις μέρες κάτω από το κρεβάτι μου. Μετά θα ερχόταν η μάγισσα και θα προσευχόταν. Τότε εκείνη πήρε τα λεφτά, τα ξέπλυνε με ούρα και πήγε για ψώνια. 

Είχε διαδοθεί η φήμη πως πέταγα χρήματα δεξιά, αριστερά. Αυτό όμως ήταν υπερβολικό ακόμα και για μένα. Μετά κάτι φίλοι έμαθαν την ιστορία και πήγαν να μου φάνε λεφτά με έναν ιερέα του voodoo. Έφεραν έναν τύπο που φορούσε κοστούμι. Δεν έμοιαζε με ιερέα. Το ήξερα πως δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Δεν είχε οργανώσει καν τελετή. Έγραψε απλά σε ένα χαρτί ένα ξόρκι. Ήθελε να το πλύνω με κάτι περίεργα έλαια και να πιω ένα ευλογημένο νερό. Έπινα ουίσκι και το γνώριζα. 

Στο τέλος στράφηκα σε Αφρικανούς μάγους της Σαντερία. Πήγαμε στο δικαστήριο που θα δικαζόμουν ένα βράδυ. Μαζί με ένα αυγό περιστεριού. Τότε πέταξα το αυγό στο έδαφος και το περιστέρι ελευθερωθηκε. Γέλασα και φώναξα πως είμαι ελεύθερος! Λίγες μέρες μετά θα γινόταν το δικαστήριο».

O Tyson είχε ξοδέψει ήδη ένα εκατομμύριο δολάρια για να τον υπερασπιστεί ο διάσημος δικηγόρος Vince Fuller. Τελικά τιμωρήθηκε με ποινή έξι ετών και έμεινε στην φυλακή για τρία χρόνια.

Στην βιογραφία του ευχαριστεί την δικαστή Patricia Gifford για την ποινή, καθώς όπως τόνισε του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει στην φυλακή τον Ισλαμισμό. Τότε όμως είχε οργιστεί αφού του στερήθηκε η ελευθερία του. «Σκέφτηκα πως ίσως έπρεπε να πιω εκείνο το ευλογημένο νερό που μου είχαν δώσει», καταλήγει αστειευόμενος.