24/04/2024

Γυμναστήρια: Μετά τις 10 Μάϊου αποφασίζουν για το άνοιγμα!

Νέα καθυστέρηση την ώρα ανοίγουν σταδιακά τα πάντα!

Νέα αναβολή πήρε η επανέναρξη των γυμναστηρίων καθώς χθες δεν πάρθηκε η τελική απόφαση από την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, για το πότε θα ανοίξουν.

Μάλιστα όρισαν νέα ημερομηνία στις 10 Μάϊου για να αποφασιστεί η τελική ημερομηνία επανέναρξης. Αναλυτικά όσα συζήτησαν: 

Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.

Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου

Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων», καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.