29/11/2020

Μαχητικά αθλήματα: Τέσσερις αθλητές που από την φτώχεια έφτασαν στην κορυφή!

Από την φτώχεια στην καταξίωση είναι μακρύς και δύσβατος ο δρόμος

  • Η επιλογή των πρωταθλητών στον εξοπλισμό μαχητικών αθλημάτων

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί μεγάλοι μαχητές προήλθαν από φτωχές οικογένειες και για να φτάσουν στην κορυφή θυσίασαν την ζωή τους. Ο ζήλος όμως και η προσπάθεια τους ανταμείφθηκε και κατάφεραν μερικοί εξ’αυτών να γίνουν σπουδαίοι και όλοι να μιλούν για τα επιτεύγματα τους.

Τα μαχητικά αθλήματα ευδοκιμούν στις φτωχές γειτονιές, καθώς αποτελούν διέξοδο για τους νέους ανθρώπους που δεν θέλουν να ζήσουν μία παραβατική ζωή. Τα παρακάτω παραδείγματα είναι ενδεικτικά.

Jose Aldo

O Βραζιλιάνος είχε μία πολύ δύσκολη παιδική ηλικία. Κατάφερε όμως με κόπο και προσπάθεια να γίνει ένας από τους καλύτερους μαχητές στην ιστορία του UFC. Ο Αldo μεγάλωσε στις «φαβέλες» της Βραζιλίας όπου το όπλο για κάθε νεαρό ήταν προέκταση του χεριού. Όταν ήταν ακόμα μωρό, κάηκε το πρόσωπο του σε ένα μπάρμπεκιου από ατύχημα. Του άφησε ένα μόνιμο σημάδι στην αριστερή πλευρά του προσώπου του. 

Στην εφηβική ηλικίας είχε πέσει συχνά θύμα βίας, όμως ορθοπόδησε όταν αποφάσισε να πάει σε μία σχολή πολεμικών τεχνών. Αυτό του άλλαξε ολοκληρωτικά την ζωή. Έμενε στο γυμναστήριο και κοιμόταν στα στρώματα για πολύ καιρό. Ποτέ δεν ξεχνάει τις ρίζες του και μιλάει συχνά για εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

Mike Tyson

To τέρας του Μπρούκλιν δεν είχε καθόλου εύκολη ζωή. Κατάφερε όμως να γίνει ο πιο διάσημος μποξέρ του πλανήτη. Μεγαλωμένος στο Μπρούκλιν, η παραβατικότητα έμοιαζε πολλές φορές μονόδρομος. Προερχόταν από πολύ φτωχή οικογένεια κι αυτός είναι ίσως ένας λόγος που όταν…έπιασε λεφτά, δεν μπορούσε να τα διαχειριστεί. 

Ο πατέρας του τον παράτησε όταν ήταν μόλις δύο ετών με την μητέρα του να παλεύει να τον μεγαλώσει. Η γειτονιά του ήταν άκρως επικίνδυνη με τον Tyson να παρανομεί συχνά.

Μάλιστα λέγεται ότι συνελήφθη 30 φορές για μικροκλοπές. Η συμπεριφορά αυτή τον ακολούθησε για πολλά χρόνια αλλά μπορούμε να πούμε πως τον τελευταίο καιρό, δείχνει να έχει μάθει και να αναγνωρίζει τα λάθη του.

Floyd Mayweather

Το 1985 ο Mayweather ζούσε σε ένα δωμάτιο χωρίς νερό. Σήμερα είναι ο πιο πλούσιος μποξέρ του πλανήτη αλλά ποτέ δεν ξεχνά το πόσο δύσκολα παιδικά χρόνια είχε.

Ο πατέρας του στην φυλακή για εμπόριο ναρκωτικών, η μητέρα του εθισμένη στα ναρκωτικά όμως ο μικρός Floyd είχε έναν τεράστιο «θησαυρό». Τα χέρια του, το μυαλό του και την επιθυμία του να γίνει πρωταθλητής. Μεγαλωμένος σε μία δύσκολη γειτονιά του Νew Jersey, τα εγκλήματα εκεί ήταν μία καθημερινότητα.

Manny Pacquiao

Ο Manny Pacquiao είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος που ξεκίνησε από το…μηδέν και έφτασε να βρίσκεται στις λίστες με τους πιο πλούσιους αθλητές του πλανήτη κι όλα αυτά με…ταπεινότητα.

Ξεκίνησε την πυγμαχία το 1990 όταν ήταν 12 ετών. Κινητήρια δύναμη ο θείος του, με τον Pacman να αποφασίζει τότε να παρατήσει το σχολείο. Στην αυλή του σπιτιού κυριαρχούσαν τα κοτέτσια. Μία μικρή αυλή που θα μεγάλωνε έναν πρωταθλητή.

Ήταν τόσο φτωχοί που δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο ρύζι, κάτι που έχει παραδεχτεί ο ίδιος. Ο Pacquiao είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση σε αυτή την λίστα διότι το φιλανθρωπικό του έργο για τις Φιλιππίνες τον καθορίζει ως ανθρωπιστή και σύμβολο για το άθλημα που εκπροσωπεί.