23/04/2024

Αυτόαμυνα: Τα σημεία που πρέπει να χτυπήσεις αν κινδυνεύεις στον δρόμο

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Η αυτοάμυνα στις μέρες μας είναι απαραίτητη για άνδρες και γυναίκες. Σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο του Shane Fazen από το FighTIPS θα δούμε τα σημεία που πρέπει να χτυπά κανείς για να απεμπλακεί από έναν καυγά και να σώσει την ζωή του.

Ο ιδανικός τρόπος φυσικά είναι κάποιος να αποφύγει την συμπλοκή ωστόσο αν δεν υπάρχει άλλη λύση θα πρέπει να αμυνθείτε και όπως γνωρίζετε η καλύτερη άμυνα είναι η…επίθεση.

Τα χτυπήματα που περιλαμβάνει το βίντεο είναι στο σώμα. Το πρώτο είναι στο πάνω μέρος των κοιλιακών στο κέντρο. Jab, Cross και γόνατο είναι ιδανικά. Δεύτερο σημείο τα πλευρά. Το έχουμε δει συχνά και στην πυγμαχία να χτυπά κανείς στα πλευρά και να έρχεται το νοκ άουτ. Έτσι και στον δρόμο είναι πιθανό να φρενάρει αυτόν που απειλεί την ζωή σου. Hooks και λακτίσματα στα πλευρά είναι αποτελεσματικά.  

Τρίτο σημείο είναι χαμηλά στην κοιλιά κάτω από τον αφαλό είναι ένα ευαίσθητο σημείο που μπορεί να λυγίσει τον αντίπαλο. Γροθιές και γόνατα είναι ιδανικά. Τέταρτο σημείο το συκώτι που ο πόνος ενός χτυπήματος είναι βαθύς και βλέπουμε συχνά αγώνες να σταματούν από ένα τέτοιο χτύπημα στην δεξιά πλευρά του αντιπάλου. 

Τα άπερκατ και το αριστερό λάκτισμα μπορούν να κάνουν ζημιά. Δείτε την ανάλυση στο βίντεο.