06/03/2021

O απολογισμός των Gerontis Fighters για την σεζόν

Ο σύλλογος έκανε απολογισμό της επιτυχημένης σεζόν στον χώρο του Tae Kwon Do. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Gerontis Fighters:


Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρούμε μια ανοδική πορεία του ελληνικού αθλητισμού.Συνεχείς διακρίσεις στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ομαδικών και ατομικών αθλημάτων έρχονται να γεμίσουν τις τροπαιοθήκες των συλλόγων και των αθλητών.

Εξαιρετική εμφάνιση παρουσίασε και φέτος  ο Αθλητικός σύλλογος Gerontis Fighters που δεν είναι η πρώτη φορά, που με τις καταπληκτικές του εμφανίσεις στο χώρο του Tae kwon do κατάφεραν να κερδίσουν προκρίσεις και μετάλλια.

Το ευ αγωνίζεσθαι αντιπροσωπεύει πλήρως τον σύλλογο Gerontis Fighters , οι οποίοι αγωνίζονται με έντιμο τρόπο. Η φράση αυτή καταδεικνύει τη σημασία της ευγενούς άμιλλας καθώς και την επιδίωξη της υπεροχής με θεμιτούς τρόπους. Έχει ως υπόβαθρο τις αγνές προθέσεις τη χαρά του συναγωνισμού, την αξία της συμμετοχής και της προσπάθειας για την κατάκτηση ενός στόχου.

Ξεχωριστά πρέπει να αναφερθεί, ο κ. Παπαδάκης Γιώργος, ο οποίος τέσσερις μήνες πριν πήρε μαύρη ζώνη στο Tae kwon do  και στέφθηκε στο Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου, θύρα 15, ενώ παράλληλα αποτελεί πρόεδρος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στον Αθλητικό σύλλογο Μινώταυρου Αγίου Νικολάου. Ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες τα τελευταία δυόμιση χρόνια στο πλευρό του προπονητή Γεροντή Ιωάννη.

Από την αρχή αντιλήφθηκε ότι κάποιος να ασχολείται με τον αθλητισμό ειδικότερα με τις πολεμικές τέχνες μόνο οφέλη έχει να προσκομίσει. Μάλιστα αυτό έγινε η αιτία να πάρει την απόφαση μόνος του, να μπει στο διοικητικό συμβούλιο και συγκεκριμένα στη θέση του προέδρου,  με ομοφωνία. Σκοπό έχει να βελτιώσει και να αναπτύξει τις πολεμικές τέχνες, ειδικότερα του Tae kwon do και του Kick boxing.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρά το λίγο χρονικό διάστημα που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες έχει καταφέρει με τον άξιο χαρακτήρα του  να τον εμπιστευτεί η ομοσπονδία και να διατελέσει διαιτητής σε επίσημα πρωταθλήματα της ομοσπονδίας, μαζί και με άλλους διαιτητές του συλλόγου.

Σκοπός του είναι να προάγει την ευγενή άμιλλα του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού στη περιοχή του Αγίου Νικολάου, που είναι συμπιεσμένος και σε πολύ χαμηλά επίπεδα. στο  Παγκρήτιο στάδιο Ηρακλείου, θύρα 15.

Στο πλευρό του αθλούνται αρκετοί οι οποίοι είναι άνω των 35 ετών, όπως ο Γραφανάκης Στάθης που έχει κερδίσει βαθμό 3 νταν, ο οποίος ασχολείται και με τον πρωταθλητισμό. Ακόμη, ο Καμπυριδάκης Μιχαήλ , Σωκιανού Δέσποινα, Βελιβασάκη Μαρία, Πουλωρίνης Ευσταθίου και πολλοί άλλοι.

Ο αθλητισμός συμβάλλει θετικά στη βιολογική κατάσταση του ατόμου, ενισχύοντας τη μυϊκή του δύναμη και ενισχύοντας την ευεξία και την υγεία του. Αναπτύσσει τις πνευματικές δυνάμεις του αθλητή, την κρίση, την αντίληψη και τα αντανακλαστικά του. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κοινωνικοποιεί τα μικρά παιδιά και καλλιεργεί την κοινωνικότητα στους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Ένα υγιές πνεύμα προϋποθέτει υγιές σώμα. Η φράση απηχεί το κλασικό αθλητικό ιδεώδες, σύμφωνα με το οποίο η εκγύμναση του σώματος ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για σωματική και πνευματική υγεία.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι μόνο ένα γερό και ρωμαλέο σώμα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα υγιές πνεύμα. Για αυτό άλλωστε η γυμναστική αποτελούσε βασικό μέρος της παιδείας που λάμβαναν οι νέοι.

Κλείνοντας, θα αποτελούσε έλλειψη να μην αναφερθεί ότι το Tae kwon do αποτελεί μια ψυχαγωγική,  ευχάριστη και παραγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά, τα οποία χαρακτηρίζονται από την έμφυτη ανάγκη για κίνηση και δημιουργική έκφραση. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους, γνωρίζουν τις αδυναμίες τους, τα όρια τους, αλλά και τις δυνατότητες ικανότητές τους.

Όλα αυτά, μπορούν να πραγματοποιηθούν στο πλευρό του προπονητή του συλλόγου Γεροντή Ιωάννη , ο οποίος με την επιμονή του και την υπομονή που διαθέτει πραγματοποιεί τα όνειρα των αθλητών-μαθητών του. επικεντρώνοντας στις δεξιότητες και τα χαρίσματα που έχει ο καθένας ξεχωριστά.