28/03/2024

Χρυσό μετάλλιο για την Κυριακή Κουττούκη

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωταθλήτρια Κυριακή Κουττούκη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάεκβοντο Εφήβων / Νεανίδων που τελείωσε το Σαββατοκυρίακο που μας πέρασε στην Πορτογαλία.

Η λαμπρή αυτή πρωταθλήτρια ( 17 ετών ), στο πιο πάνω πολύ δύσκολο και αμφίρροπο πρωτάθλημα κέρδισε χρυσό μετάλλιο. Για να φτάσει στον πολύ μεγάλο αυτό θρίαμβο, κατάφερε να αποκλείσει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο τις πρωταθλήτριες Γερμανίας, Αζερμπαϊζάν, Ελλάδας και Τουρκίας αντιστοίχως. Πρόκειται για τέσσερις χώρες που πρωτεύουν τα τελευταία 20 χρόνια στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Τάεκβοντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυριακή Κουττούκη, κατενθουσίασε τους θεατές και ιδιαίτερα τους επίσημους της Ευρωπαϊκής Ενωσης Τάεκβοντο ( ETU ) που παρακολούθησαν τον τελικό αγώνα Κύπρου – Τουρκίας. Σημειώνουμε επίσης ότι η Κυριακή Κουττούκη, που συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο και στους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 21 ετών 2013.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων της Πορτογαλίας η Κύπρος κέρδισε και μία 5η θέση με τον Γιώργο Πατσαλή και δύο 9ες θέσεις με τους Νικόλα Τσαγγαρίδη και Χρυσόστομο Κουττούκη. Στη φωτογραφία η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κυριακή Κουττούκη, της οποίας το χρυσό μετάλλιο απένειμε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕTU κ. Φοίβος Χρίστου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΟΤΤ