29/03/2024

Χάλκινο μετάλλιο για τον Α.Ο Ταεκβοντό Ν.Ιωνίας Βόλου στο G1

Δελτίο Τύπου

Στο Παλατάκι του ΠΑΟΚ διεξήχθη το Διεθνές πρωτάθλημα Ταεκβοντο (G1), από οποίο οι κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών μάζευαν πόντους για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο, στο οποίο συμμετείχαν 1400 αθλητές από όλο τον κόσμο. Αναμεσά τους παρευρέθησαν ολυμπιονίκες αλλά και  παγκόσμιοι πρωταθλητές οι οποίοι εκπροσωπούσαν την χώρα τους.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταεκβοντο σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο και την Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ταεκβοντο Νέας Ιωνίας Βόλου με προπονητή τον Ιωάννη Σταματίου  έλαβε μέρος με 7 αθλητές και κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο από την αθλήτρια Ζαχαράκη Μαρία χριστίνα στην κατηγορία -51 κιλών κορασίδων.

Οι αθλητές που αγωνίστηκαν ήταν:

  • Τσάπουρνας Ι. στην κατηγορία – 59 κιλών εφήβων
  • Δαμαλάς Εμ. Στην κατηγορία – 68 κιλών παίδων
  • Πασιούδης Θ  στην κατηγορία – 63 κιλών εφήβων
  • Καπερώνης Β. στην κατηγορία – 58 κιλών ανδρών
  • Καπερώνης Κ. στην κατηγορία – 58 κιλων ανδρών
  • Τεμπέλη Μ. στην κατηγορία – 55 κιλών κορασίδων
  • Ζαχαράκη Μαριτίνα στην κατηγορία -51 κιλών κορασίδες.

Η αθλήτρια Ζαχαράκη Μαρία Χριστίνα πέρασε τον πρώτο της αγώνα ενάντια στην αθλήτρια της Κύπρου αλλά ηττήθηκε στον δεύτερο αγώνα της από την Πρωταθλήτρια της Φιλανδίας.

Η αθλήτρια Τεμπέλη Μαρία έδωσε έναν αγώνα αρκετά δύσκολο παλεύοντας μέχρι το τέλος και έχασε με διαφορά μισού πόντου.

Οι αθλητές Τσάπουρνας Ι. και Καπερώνης Κ. πέρασαν τον πρώτο τους αγώνα και ηττήθηκαν στον δεύτερο.

Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου και απέναντι σε αθλητές παγκοσμίου επιπέδου.

Το ΔΣ του Συλλόγου και Ο προπονητής Ιωάννης Σταματίου  συγχαίρουν τους αθλητές για την συμμετοχή τους αλλά και για την προσπάθεια τους.