20/04/2024

Χάλκινη η Λυρίτση στο 1ο Διεθνές Ταεκβοντό Τεχνικό Πρωτάθλημα (ΠΟΥΜΣΕ) 2016

Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (E.T.U.) & της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Ταεκβοντό  η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος διοργάνωσε με επιτυχία  το 1οΔιεθνές τεχνικό πρωτάθλημα Ταεκβοντό πούμσε 2016 & σεμινάριο πούμσε . Η αγώνες  διεξήχθησαν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και με ώρα έναρξης 9:00π.μ.  στο Ολυμπιακό στάδιο Άνω Λιοσίων  . Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι αθλητές και αθλήτριες εγγεγραμμένοι/ες στους Συλλόγους μέλη της ΕΛ.Ο.Τ.  Με συμμετοχή 10 χωρών και 350 αθλητές –τριες σε όλες τις κατηγορίες έδωσαν για πρώτη φορά την παρουσία τους στο διεθνές μίτινγκ στην Ελλάδα  .

Η αθλήτρια ΛΥΡΙΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Αθλητικού Αγωνιστικού Συλλόγου Ταεκβοντό Καρδίτσας & μέλος του Γυμναστηρίου ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ συμμετείχε στο τεχνικό  πρωτάθλημα πούμσε και αγωνίσθηκε  από το 1-7  πούμσε  στην κατηγ. 11-12 χρονών κορασίδων . Μεγάλη εμφάνιση της Καρδιτσιώτησας αθλήτριας στον πρώτο γύρο ξεκινώντας 28 αθλήτριες  στα προημιτελικά και έμειναν 15 αθλήτριες στα ημιτελικά στο δεύτερο γύρο , και στους δυο γύρους η Βασιλική πέρασε πρώτη με άριστη εκτέλεση και παρουσίαση  και των δυο πούμσε 3ο  & 4ο  και με διαφορά βαθμολογίας. Στον τελικό έμειναν 8 αθλήτριες & αγωνίστηκαν σε δυο πούμσε το 6ο & 7ο  όπου εκεί κατέκτησε την 3η  θέση με μικρή διαφορά βαθμολογίας από τις δυο πρώτες.

Μετά από καλή προετοιμασία με τον προπονητή της κ. Κουκουλέτσο Βάϊο και με την διεθνής πρωταθλήτρια  Γκίκα Μαρία η αθλήτρια προσπάθησε για το καλύτερο για μια καλή εμφάνιση και παρουσίαση αλλά παράλληλα πρωταγωνίστησε στην κατηγορία της ανάμεσα σε 28 αθλήτριες που ήταν όλες άριστες & κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική αθλήτρια που συμμετείχε  από την Θεσσαλία εκπροσωπώντας επάξια  τον νομό μας αλλά και της πόλης της Καρδίτσας στο διεθνές πρωτάθλημα πούμσε .

Το Δ. Σ. του συλλόγου συγχαίρει για την επιτυχία τον προπονητή και της αθλήτριες Λυρίτση Βασιλική και την Γκίκα Μαρία για της διακρίσεις τους στο 1ο  Διενθές  Ταεκβοντό πρωτάθλημα  πούμσε 2016 .