28/03/2024

Τρία μετάλλια για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τaekwondo Παραλίας στη Ρόδο

Με τρία μετάλλια σφραγίστηκε για την Ελλάδα η τρίτη μέρα του World Taekwondo Beach Champions που διεξάγεται στην πανέμορφη Ρόδο και στο ειδικά διαμορφωμένο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Και τα τρία ήταν χάλκινα και αποδεικνύουν την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας στο άθλημα αλλά και συγκεκριμένα στο Poomsae (πούμσε). Τα κατέκτησαν  στα ζευγάρια κάτω των 30 ετών οι Λόνη και Γαλάνης, στο ελεύθερο Poomsae κάτω των 17 η Δανάη Ξυλά καθώς και η Ελένη Κωστάκη στο Poomsae επίσης κάτω των 17.

Η σημερινή Τρίτη μέρα της διοργάνωσης σφραγίστηκε και από τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων, από το Olympic Channel από το δίκτυο της EBU (EUROVISION) με τις πανέμορφες εικόνες από την Παλιά Πόλη της Ρόδου και της θάλασσας της, να κάνουν το γύρο του κόσμου και να προβάλλουν παγκοσμίως το «Σμαραγδένιο Νησί».

Η μέρα ξεκίνησε με τα προκριματικά και τα ημιτελικά στις κατηγορίες Technical Breaking, Free Style Dynamic Kicks και Breaking Challenge και συνεχίστηκε με τα τελικά στο Poomsae και στο ελεύθερο Poomsae.

Tους αγώνες παρακολούθησαν υψηλοί προσκεκλημένοι από το χώρο του αθλήματος, όπως ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δρ. Chungwon Choue, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Shin Boonam, ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής ομοσπονδίας του αθλήματος Slavi Binev, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Taekwondo και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σάκης Πραγαλός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Taekwondo της Ωκεανίας Γιάννης Κότσιφας, ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Taekwondo Δρ. Ahmed Fouly  και ο ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Taekwondo Michel Madar.

To World Taekwondo Beach Champions ολοκληρώνεται την Παρασκευή (13:00 – 18:00)με τους υπόλοιπους τελικούς και το καθιερωμένο πάρτι των αθλητών και των διαιτητών,

Το World Taekwondo Beach Championships γίνεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τaekwondo αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τaekwondo, τη διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της εταιρείας Sports Traveler 76.

Όπως και πέρυσι, Χρυσός Χορηγός του Πρωταθλήματος θα είναι η Daedo International, η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει την καινοτομία στο taekwondo.

Επίσης τοπικά στηρίζουν τη διοργάνωση, η VIPS Cars παρέχοντας αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις των επίσημων προσκεκλημένων, τα Coffee Island, η BAΠ B.Κούγιος ΑΒΕΕ με νερά, ψυγεία και ομπρέλες, η Παναγιωτάς Α.Ε, η Garden με τα αντιηλιακά της, η Pane di Capo, η Gem Travel που είναι συνεργάτης ταξιδιωτικών, το Casino Rhodes και ο Α.Σ Τaekwondo Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες

https://facebook.com/worldtaekwondobeach/

https://www.sportstraveler76.com».