29/03/2024

Στόχος να μείνει στη Ρόδο το WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach

Τον μεταμορφωμένο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου, όπου θα φιλοξενηθεί το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach (5 – 6 Μαΐου) επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 4 Μαΐου η αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρόδου, Λευτέρης Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, Σάκης Πραγαλός και η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Προγραμμάτων του Peace & Sport Ίρις Βλαχούτσικου. Διαβάστε το δελτίο τύπου της ETU: 


Η εγκατάσταση έγινε ένα πραγματικό στολίδι εντυπωσιάζοντας όσους την έχουν επισκεφθεί έως τώρα και δίνοντας μεγάλη ικανοποίηση στους ανθρώπους της Ρόδου.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σάκης Πραγαλός αποκάλυψε ότι στόχος είναι να διεξαχθεί και του χρόνου το WTF Παγκόσμιο Taekwondo Beach στη Ρόδο.

Η αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε: «Ο τουρισμός είναι μοναδικός μοχλός ανάπτυξης του νησιού. Από τον Μάρτιο η Ρόδος έχει υποδεχθεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach, σε αυτό το όμορφο μέρος. Θα είναι μία μεγάλη διοργάνωση. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία. Μας αξίζουν τέτοιες διοργανώσεις. Με συγκινεί η μεταμόρφωση του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, ο οποίος άλλαξε έπειτα από τις προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής που πίστεψε ότι μπορεί να φτιάξει αυτό το χώρο και τα κατάφερε».

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρόδου, Λευτέρης Χατζηιωάννου τόνισε: «Είναι υποχρέωση του Δήμου Ρόδου να στηρίζει κάθε μεγάλο γεγονός. Τόσο στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου, όσο και στο κλειστό στο Φαληράκι, όπου θα φιλοξενηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poomsae έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Επίσης, ήταν πολύ σωστή η επιλογή του χώρου για την διεξαγωγή της Τελετής Έναρξης, καθώς αυτόν τον μήνα θα απονεμηθεί στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου το βραβείο Europa Nostra».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό και της Οργανωτικής Επιτροπής, Σάκης Πραγαλός επεσήμανε: «Στόχος μας είναι να φιλοξενηθεί και του χρόνου στη Ρόδο το WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach. Θέλουμε κάθε χρόνο να διοργανώνεται εδώ. Θα το συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Δρ. Chungwon Choue και πιστεύω θα είναι θετικός».

Η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Προγραμμάτων του Peace & Sport, Ίρις Βλαχούτσικου δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό που μας κάλεσαν εδώ για να στείλουμε ένα μεγάλο μήνυμα ειρήνης. Το Peace & Sport προσπαθεί να γεφυρώσει την ειρήνη και τον αθλητισμό.

Kατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης θα γίνει η μεγαλύτερη White Card Campaign.

Θα ανοίξουμε ένα λευκό ύφασμα 20Χ20 μέτρων! Όταν σηκώνεις μια λευκή κάρτα στέλνεις το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει πράγματα! Αυτό το ύφασμα δεν θα το πετάξουμε. Θα κοπεί σε σεντόνια που θα σταλούν σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ρουάντα, όπου παιδιά μαθαίνουν ταεκβοντό με το πρόγραμμα της WTF».

https://www.instagram.com/p/BTn86MsD-Lo
.

Ανοίγει αύριο η αυλαία για το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach

Το ταεκβοντό… πηγαίνει στην παραλία, καθώς έφτασε η ώρα για το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach Ρόδος 2017, το οποίο αρχίζει την Παρασκευή (5/5).

Το Νησί των Ιπποτών φιλοξενεί την παρθενική διοργάνωση του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος Taekwondo Beach, ένα αθλητικό γεγονός με διεθνή αντίκτυπο, που ανοίγει τον δρόμο για τους ANOC World Beach Games, στο Σαν Ντιέγκο το 2019.

Συνολικά 586 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση, με την ανταπόκριση να ξεπερνά τις προσδοκίες. Για δύο ημέρες, αύριο Παρασκευή (5/5) και το Σάββατο (6/5), κάποιες από τις καλύτερες εθνικές ομάδες στον κόσμο, με ταλαντούχους και κορυφαίους αθλητές, θα επιδείξουν τις αγωνιστικές ικανότητές τους.

Η πρωτοποριακή αυτή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε έναν ιδιαίτερο αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του 1ου WTF Παγκοσμίου πρωταθλήματος Taekwondo Beach.

Οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου διαμορφώθηκαν ειδικά για τις ανάγκες της διοργάνωσης, καθώς καλύφθηκε έκταση 675 τετραγωνικών μέτρων, για να δημιουργηθεί ο αγωνιστικός χώρος πάνω από την πισίνα.

Σε κάθε τερέν, διάστασης 12Χ12 μέτρων, θα υπάρχουν 5 διαιτητές, οι οποίοι θα κρίνουν τους αθλητές. Όλα αυτά, δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου, σε ένα μοναδικό σκηνικό για διοργάνωση ταεκβοντό.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνει το 1ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach Ρόδος 2017 είναι τα Recognized Poomsae, Freestyle Poomsae, Technical Breaking και Freestyle Dynamic Kicks & Breaking Challenge.

Την Παρασκευή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 και το πρωινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 13:00, ενώ το απογευματινό πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 14:30 έως τις 21:00.

https://www.instagram.com/p/BTlfHbZFrYf