23/04/2024

Στο 2ο Θερινό Σχολείο Προπονητών Ταεκβοντό ο Α.Σ Ωρίων

Μια ημέρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, η Διεθνής Ένωση Ολυμπιακή Ακαδημία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της στην Αρχαία Ολυμπία το 2ο Θερινό Σχολείο Προπονητών Ταεκβοντό (WTF) στο διάστημα 4-7 Αυγούστου 2016. Στο τριήμερο αυτό υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου , οι καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων του πανεπιστημίου Πελοποννήσου εμπλούτισαν με  γνώσεις ομιλίες παρουσιάσεις και άλλα εργαστήρια στους προπονητές του Ολυμπιακού Αθλήματος  Ταεκβοντό. Ανάμεσα στους 150 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα ήταν και οι προπονητές του Α.Σ. ΩΡΙΩΝ Τσουράπη Βαρβάρα , Τσουράπης Βασίλης και Αγγελοπούλου Αγγελική.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας να βλέπουμε την προσπάθεια του Αντιπροέδρου της ΔΟΑ, Μιχάλη Φυσεντζίδη, να συνεχίζεται», δήλωσε ο Διευθυντής της ΔΟΑ, Διονύσης Γάγγας,καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ενώ μετέφερε και τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της ΔΟΑ .

«Ο ρόλος του προπονητή είναι πολυδιάστατος και για τον λόγο αυτό η φιλοσοφία του, τα πιστεύω του, η ηθική και η συμπεριφορά του, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο , ζωής των ατόμων που καθοδηγεί και ηγείται» τόνισε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της Eυρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU), Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας , να ξεναγηθούν στο μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και να επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Στο τέλος της προπονητικής κατάρτισης απονεμήθηκε βεβαίωση συμμετοχής του 2ο Θερινού Σχολείου προπονητών Ταεκβοντό (WTF).