28/03/2024

Στο παγκόσμιο του Tαεκβοντο οι Gerontis fighters

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε η επιστροφή των Gerontis fighters στην Κρήτη, μετά από την συμμετοχή τους στην πρόκριση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ο προπονητής κ. Γεροντής Ιωάννης μαζί με εκλεκτούς αθλητές του , αναχώρησαν αεροπορικώς την Παρασκευή 15  Ιουνίου για την συμπρωτεύουσα.      Σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν η συμμετοχή τους στην ανοιχτή πρόκριση εφήβων – νεανίδων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα taekwondo οπου θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
 

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένος καθώς μόνο ένας αθλητής από κάθε κατηγορία είχε θέση πάνω στο βάθρο και την ευκαιρία να κερδίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για την εθνική μας ομάδα. 

Οι Gerontis fighters έδωσαν ένα δυνατό παρόν όντας για ακόμη μία φορά ο μοναδικός σύλλογος πολεμικών τεχνών από τον Άγιο Νικόλαο που συμμετείχε σε αυτήν την διοργάνωση όπως θα είναι και ο μοναδικός, που θα εκπροσωπήσει την πόλη μας αλλά και την πόλη του Ηρακλείου στο παγκόσμιο. Η σκληρή δουλειά όλο αυτόν τον καιρό έχει καρποφορήσει, φέρνοντας πολύ ευχάριστα αποτελέσματα. Ο πολλάκις φορές πανελληνιονίκης και πανευρωπαϊκός πρωταθλητής Τζανίδης Ανδρέας, ο οποίος βρίσκεται ανελλιπώς πλάι στον προπονητή του κ. Γεροντή από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία μέσω των επιδόσεων του στις πολεμικές τέχνες. 

Άλλη μία επιτυχία λοιπόν,  ήρθε να προστεθεί στην πορεία του. Ο Ανδρέας αγωνίστηκε στα τουλ εφήβων 3Dan , όπου κυριολεκτικά άφησε έτη φωτός μακριά από την πρόκριση τους αντιπάλους του. Η διαφορά μεταξύ τους ηταν ευδιάκριτη ακόμη και σε ανθρώπους χωρίς εμπειρία στο άθλημα του taekwondo. 

Η τεχνική του άψογη όπως και όλοι οι παράγοντες που χρειάζονται για να συντελέσουν την απόλυτη τέχνη. 
Αυτά ήταν τα αποτελέσματα μιας πολύωρης και δύσκολης διαδικασίας που πέρασαν από κοινού ο Ανδρέας με τον προπονητή του , ώστε να φτάσουν σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο. Χωρίς ανθρώπους δίπλα τους με βοηθητικό ρόλο, απέδειξαν μόνοι τους τι πραγματικά αξίζουν.

Άλλοι αθλητές των Gerontis fighters που επίσης ξεχώρισαν ήταν ο Λιαπάκης Ιωάννης. Ο εν λόγω αθλητής αγωνίστηκε με αξιοθαύμαστο σθένος για να κατακτήσει τον στόχο του.

Μια μικρή όμως ατυχία στάθηκε εμπόδιο στη μετέπειτα πορεία του. Έπειτα ο Καραντινάκης Ε. Δημήτριος που η παρουσία του ήταν αρκετά δυναμική δίνοντας πολλές υποσχέσεις για την μελλοντική του πορεία στους αγωνιστικούς χώρους. Επιπλέον η αθλήτρια Τζανάκη Μαρία με μια εξαιρετική εμφάνιση φτάνοντας πολύ κοντά στην πρόκριση στο αγώνισμα της μάχης .

Η Κατερίνα Μανιαδάκη έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, έχοντας κάνει μια καταπληκτική παρουσία σε σχέση με την εμπειρία της σε πρωταθλήματα με τέτοιο βαθμό δυσκολίας. Τέλος  ο Στρατηγάκης Ελευθέριος τα κατάφερε εξίσου καλά, φτάνοντας κυριολεκτικά μια ανάσα πριν από τον τελικό με αυτό το γεγονός να προμηνύει θετικά αποτελέσματα για το μέλλον.
 

Επόμενη δράση των Gerontis fighters, θα είναι η συμμετοχή τους στο summer camp που διοργανώνει ο ομοσπονδιακός προπονητής και φίλος του κ. Γεροντή, Μιχαλακόπουλος Νικήτας. Οι gerontis fighters με αποστολή 25 ατόμων θα ταξιδέψουν , συνδυάζοντας καλοκαιρινές διακοπές με ένα άλλο είδος προπόνησης καθώς θα συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ευρώπη, έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστούν μαζί τους ,αποκτώντας περισσότερη εμπειρία στα αγωνίσματα».