28/03/2024

Πρωτιά για την ΕΤΑΝΕ στο διεθνές τουρνουά των Βρυξελλών

Η ομάδα που συστάθηκε από την Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος για το πρόγραμμα «Υποστηρίζω τον αθλητή μου», κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά των Βρυξελλών (A-Class). Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΤΑΝΕ: 


«Τα ελληνικά χρώματα, υπό την καθοδήγηση των προπονητών που επιλέχθηκαν επίσης από την Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος για να συνοδέψουν την αποστολή, κατέκτησαν 17 μετάλλια και συγκεκριμένα πέντε χρυσά, έξι ασημένια και έξι χάλκινα επί συνόλου 26 αθλητών. Για την πλειοψηφία των αθλητών και αθλητριών της ΕΤΑΝΕ, το δυνατό τουρνουά της βελγικής πρωτεύουσας αποτέλεσε τον πρώτο διεθνή αγωνιστικό σταθμό στην καριέρα τους, γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτήν την πρωτιά.»

«Ήταν μια άκρως επιτυχημένη αποστολή. Όχι μόνο γιατί ήρθε η πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, αλλά γιατί δώσαμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά τη δυνατότητα να πάρουν αγωνιστικές εικόνες από ένα δυνατό διεθνές τουρνουά εκτός Ελλάδας. Για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά,  ήταν μια μοναδική στιγμή στην καριέρα τους και νοιώθουμε τυχεροί που τους την πρόσφερε η ΕΤΑΝΕ. Και τα υπόλοιπα παιδιά του προγράμματος `Υποστηρίζω τον αθλητή μου` θα έχουν την ίδια ακριβώς ευκαιρία σε τουρνουά που θ` ανακοινώσουμε σύντομα και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είμαστε σε θέση να το στηρίξουμε, με μεγαλύτερη ένταση και την επόμενη χρονιά», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ, Μάκης Καρανταγλής.

Tα χρυσά μετάλλια της ελληνικής ομάδας κατέκτησαν οι Κωνσταντίνα Θωμοπούλου (-51κ cadets), Ελευθέριος Χριστόπουλος (-57κ cadets), Αντώνιος Τσορμπανάκης (-61κ cadets), Κώστας Τάραμας (+78κ. juniors), Μαρία Τσαντέ (-49κ juniors). Στην δεύτερη θέση του βάθρου των νικητών βρέθηκαν οι Άννα Λινάρδου (-47κ. cadets), Μαρκέλλα Μπακογεώργου (+59κ. cadets), Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος (-33κ. cadets), Γεώργιος Τσιμπίδης (-49κ. cadets), Γιώργος Πιερακέας (-65κ. cadets) και Γιώργος Ζήκας (-78κ. juniors). Ακόμη την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Αναστάσης Δρακονταείδης (-53κ. cadets), Κοσμάς Ευάγγελος Κοτενίδης (-61κ.  cadets), Παναγιώτης Γορανίτης (-65κ. cadets), Γεώργιος Πανταζής (+65κ. cadets), Ανδρέας Κυμέρης (-48κ. juniors) και Γρηγόρης Μούχας (-68κ. juniors).

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος 59β. (5-6-6)
2. Αμπντέλ-Κβαν Ρότερνταμ (Ολλανδία) 53β. (6-2-5)
3. Γαία Αλίμου 37β. (4-3-0)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

1. Γαία Αλίμου 37β. (4-3-0)
2. ΣΟΑΤ 28β. (4-0-0)
3. Αίαντας Αγ. Δημητρίου 28β. (2-3-5)»