20/04/2024

Προαγωγικές εξετάσεις στην Τόλμη Κιλκίς

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εξετάσεις προαγωγής ζωνών του Α.Σ ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς την Τετάρτη 26 Iουνίου στην αίθουσα Μητρόπολης (πρώην Νομαρχίας Κιλκίς). Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Οι εξετάσεις προαγωγής σύμφωνα με την Ομοσπονδία WT και ETU πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο και ανά ένα Cup (βαθμός).

Σε δύο προγράμματα (γκρουπ) διεξήχθησαν οι εξετάσεις, στο 1ο από άσπρη 10 Cup μέχρι και μισή πράσινη 7 Cup και στο δεύτερο από πράσινη ζώνη 6 Cup έως και μαύρη ζώνη συλλόγου.

Η κάθε ζώνη συμβολίζει τον χρόνο, την εμπειρία και το επίπεδο γνώσεων με χαρακτηρισμό διεθνώς ως CUP που σημαίνει βαθμός εγχρώμων ζωνών.

Για όλους τους αθλητές-ριες ήταν μια μέρα σημαντική με χαρακτήρα γιορτής αναμένοντας την επιβράβευση για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι υποψήφιοι διεκδικώντας το καλύτερο. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ανά κατηγορία έχει και την ανάλογη ύλη. Η ύλη αποτελείται από Poomsae (συνδυασμούς κινήσεων με μπλοκ, λακτίσματα και αυτοάμυνες δίχως αντίπαλο), τεχνικές λακτισμάτων και χεριών, αγωνιστικό, ελαστικότητα, θραύσεις και θεωρία. Οι μαύρες ζώνες εξετάστηκαν εφόλης της ύλης όπως γίνεται και στην ομοσπονδία που το επόμενο βήμα είναι εκεί για την επικύρωση του DAN. Ο χρόνος που απαιτείται για να την διεκδικήσουν είναι 6 έτη συνεχούς άσκησης προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες πιστεύοντας  οι ίδιοι στον εαυτό τους μετά από τη καλή ψυχολογία και υποδομή.

Η εξεταστική επιτροπή αποτελείτο από τον Κυριάκο Μιχαηλίδη με μεγάλη διαχρονική εμπειρία στην προπονητική. Επίσης ο Κων/δης Σόλων και ο Αθανάσιος Αλβανίδης επισφράγισαν το επίπεδο των αθλητών-ριών δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους-ες.

Συγχαρητήρια έδωσαν για την άψογη παρουσία σε όλους τους αθλητές-ριες ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης επισημαίνοντας τον σημαντικό και ουσιώδη ρόλο των γονέων ειδικά στις μικρές ηλικίες και τους ευχαρίστησαν για την εμπιστοσύνη που τους έχουν όλα αυτά τα χρόνια για το πολυτιμότερο στη ζωή που είναι το παιδί».