29/03/2024

ΠΑΣ Αρχαία Ολυμπία: Στην ιατρική μέσω της σχολής Ταεκβοντό η Αναστασία Κωνσταντινίδου

Η Αναστασία Κωνσταντινίδου το 2014 κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ταϊπέι. Αυτό το μετάλλιο έδωσε την δυνατότητα στην αθλήτρια του ΠΑΣ Αρχαία Ολυμπία να περάσει στην ιατρική Αθηνών. 


Όταν έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε σε άλλη σχολή ωστόσο πήρε τα απαραίτητα μόρια χάρη στην ενασχόληση της με το στυλ του Ταεκβοντό και στην παρουσία της στην σχολή του Μενιδίου. Σήμερα η Κωνσταντινίδου συνεχίζει τις προπονήσεις στον ΠΑΣ Αρχαία Ολυμπία με προπονητή τον Γιώργο Κυριάκου και ως αθλήτρια την Ιωάννα Γκαγκνίτζε που αποτέλεσε sparring partner όλων των νέων παιδιών που βγήκαν από την σχολή και μέλος της Εθνικής και Ολυμπιακής ομάδας της Γεωργίας για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Π.Α.Σ Αρχαία Ολυμπία Ταεκβοντο είναι μία από τις πιο  κορυφαίες σχολές της πόλης στο αγωνιστικό Ταεκβοντο WTF στην περιοχή του Μενιδίου. Με τον πεπειραμένο δάσκαλο Γεώργιο Κυριακού έχει καταφέρει να διακρίνεται σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό  και Παγκόσμιο επίπεδο από μικρές ηλικίες. Το 2014 ο σύλλογος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Chinese Taipei. Επίσης την ίδια χρονιά η ομάδα του ΠΑΣ Αρχαία Ολυμπία πήρε και το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πολεμικές Τέχνες

  • Taekwondo