19/04/2024

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Tae Kwon Do το 2014 στην Καλαμάτα

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, WTF, DR CHUNGWON CHOUE  ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΝΙΚΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΠΡΑΓΑΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Μια σπουδαία διεθνής διοργάνωση αναμένεται να προστεθεί τη νέα χρονιά στο ήδη πλούσιο αθλητικό ημερολόγιο του Δήμου Καλαμάτας. Τη σημασία της υπογράμμισε με τον πλέον πειστικό τρόπο η παρουσία χθες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σύσσωμης της ηγεσίας του παγκόσμιου τάε κβον ντο! Σε μια σπάνια κινητοποίηση που είναι τιμητική ιδιαίτερα στο πρόσωπο του, Τζίμη Παναγιωτόπουλου, το όνομα του οποίου ταυτίζεται με το εν λόγω άθλημα στη Μεσσηνία και όχι μόνο, έδωσαν το «παρών» στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τάε Κβον ντο (WTF), Dr Chungwon Choue, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Πραγαλός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Νίκος Νκολαΐδης και ο γραμματέας τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Οι ισχυροί άνδρες του τάε κβον ντο, συνοδευόμενοι από τον πολύπειρο Μεσσήνιο δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Νίκο Τσώνη και παρουσία του αντιδημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, συναντήθηκαν χθες στις 3.30 μ.μ. στο Δημαρχείο, με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Νίκας, καλωσόρισε θερμά και πρόσφερε εθιμοτυπικά δώρα στους φιλοξενούμενους, ενώ διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος τάε κβον ντο που θα επιλεγεί να ανατεθεί στην Καλαμάτα και θα διεξαχθεί είτε το Μάρτιο είτε τον Οκτώβριο του 2014, αναγνωρίζοντας τα άμεσα και μακροχρόνια οφέλη που θα έχει για την οικονομία, τον αθλητισμό και την τουριστική προβολή της περιοχής μας.

Τη χαρακτήρισε μάλιστα σαν έναν κρίκο της αλυσίδας των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που διεξάγονται ήδη στην Καλαμάτα, μαζί με αυτές των ιστορικών αγώνων στίβου «Παπαφλέσσεια», του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης που έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία δύο χρονιές στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και του Διεθνούς Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής που διεξάγεται στην πόλη μας για περισσότερο από μια 20ετία.

Από την πλευρά του ο κ. Chungwon Choue -ο οποίος είχε συμμετάσχει το περασμένο 3ήμερο στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής που έγινε στην Αθήνα, όπου επικυρώθηκε η απόφαση να συμπεριληφθεί το τάε κβον ντο σε προσεχείς Παραολυμπιακούς αγώνες και δεν έχασε, καθ’ οδόν για Μεσσηνία, την ευκαιρία να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία- μετέφερε και τη δική του χαρά να βρίσκεται στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο πρόεδρος της WTF, εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του, στους χειρισμούς του ομολόγου του της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κ. Πραγαλού, για την πραγματοποίηση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος –κατά πάσα πιθανότητα της κατηγορίας G1 (βαθμολογούμενο, προολυμπιακό)- στην Καλαμάτα, ενώ τόνισε τη μεγάλη δυναμική του αθλήματος που εκπροσωπεί. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η WTF περιλαμβάνει 205 κράτη-μέλη, με περίπου 70 εκατομμύρια αθλητές σε όλο τον κόσμο, την αναγνώρισή του τάε κβον ντο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την επίσημη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίδνεϋ και εν συνεχεία το 2004 στην Αθήνα, ενώ έκλεισε ευχόμενος καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές το 2016 στο Ρίο.

Βέβαιος για το άψογο αποτέλεσμα που θα φέρει η συνεργασία όλων των πλευρών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Πραγαλός. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα, ωστόσο οι υπεύθυνοι μιλούν για μια διοργάνωση που θα φέρει περίπου 1.300 αθλητές και ακόμη περισσότερους συνοδούς στη Μεσσηνία, με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, τον αθλητισμό και τη διεθνή προβολή της περιοχής μας.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη

Πηγή:http://www.tharrosnews.gr