28/03/2024

Πέντε μετάλλια ο ελληνικός απολογισμός της τρίτης μέρας στο Presidents Cup 2018

Πέντε μετάλλια, όλα στις μικρές ηλιακά κατηγορίες, κατέκτησε το ελληνικό ταεκβοντό κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας για το 3rd World Taekwondo President’s Cup-European Region που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Στο δεύτερο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητών ανέβηκαν ο Ιωάννης Πράπας (Δίας Λάρισας) στα -48 κιλά εφήβων και η Ελένη Εργάτη (Δίας Ιωαννίνων) στα -44 κιλά κορασίδων. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν ο Ευάγγελος Νικολάου (Χουαράνγκ Μαχητές -53κ. παίδων), Ραφαέλ Παππάς (Αττική Δύναμη, -53κ. παίδων) και Μιχαήλ Σικοβέλας (Επίλεκτη ομάδα ΕΤΑΒΕ -48κ. εφήβων). Και οι πέντε αθλητές εξασφάλισαν την απευθείας πρόκρισή για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήμα των ηλικιακών κατηγοριών τους. 

Με την ολοκλήρωση της 3ης ημέρας, ο συνολικός απολογισμός της Ελλάδας στο τουρνουά κατηγορίας G2, είναι 17 μετάλλια, δύο εκ των οποίων σε Ολυμπιακές κατηγορίες ανδρών (2η θέση Τεληκωστόγλου -80κ.) και γυναικών (3η θέση Μητσοπούλου -67κ.).

Στο 3d World Taekwondo President’s Cup-European Region συμμετέχουν συνολικά 2.500 αθλητές από 63 χώρες απ` όλον τον κόσμο. Φιλοξενείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και είναι βαθμολογούμενο στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020». Διοργανώνεται από την World Taekwondo Europe (WTE) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ)».

Χορηγοί επικοινωνίας της πρώτης μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης του Ολυμπιακού ταεκβοντό που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μέσα στο 2018 είναι η COSMOTE, το Sportime, η Zougla.gr και το Onsports.gr».