26/04/2024

Ο απολογισμός των Gerontis Fighters στο Ταεκβοντο

Έπεσε η αυλαία στο φετινό δημοφιλέστερο επίσημο πρωτάθλημα Ταεκβοντο φτάνοντας σε ύψη ρεκόρ οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών. Αναλυτικά το δελτίο των Gerontis Fighters. 


Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου δόθηκε η έναρξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος  taekwondo με διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων έως την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, άρχισε να καταφθάνει στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης για να παρευρεθούν είτε ως διαγωνιζόμενοι είτε ως απλοί θεατές και υποστηρικτές.

Η αποστολή των Gerontis fighters αναχώρησε αεροπορικώς την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου με κύριο μέλημα τους την κατάκτηση των στόχων που έχουν θέσει και αυτό το έτος. Ως ένα από τα ελάχιστα αναγνωρισμένα και νόμιμα σωματεία πολεμικών τεχνών στην Κρήτη , θεωρούν χρέος τους οι αθλητές των Gerontis fighters να παλέψουν σαν αληθινοί μαχητές και να επιστρέψουν πίσω με το κεφάλι ψηλά.

Μιας και είναι αδύνατο από νομικής και ηθικής πλευράς να εκπροσωπηθεί η πόλη μας ή η χώρα μας από αθλητές μη αναγνωρισμένου σωματείου και ειδικότερα με προπονητές χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι εθελοτυφλούν αφήνοντας πολλά τέτοια σωματεία να λειτουργούν παραπλανώντας παιδιά που ονειρεύονται να διαπρέπουν στον πρωταθλητισμό.

Με βάση τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι το σωματείο των Gerontis fighters κατέχει αρκετά υψηλό αριθμό αγωνιστικών επιτυχιών από αθλητές όλων των ηλικιών στην Κρήτη και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ειναι ένα σαφές δείγμα της ολοένα και μεγαλύτερης ανάπτυξης που γνωρίζουν τα αθλήματα απασχόλησης τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας από τον κ. Γεροντή.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι το 2016 & 2017 οι gerontis fighters μας εκπροσώπησαν σε επίσημα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο στο αθλημα του taekwondo όσο και στο άθλημα του kick boxing  με ασύγκριτες επιτυχίες.

Σε αυτό το πρωτάθλημα ήρθαν να προστεθούν στο ενεργητικό του συλλόγου ακόμη περισσότερες επιτεύξεις. Ανοίγοντας τον  δρόμο ο εξαιρετικός αθλητής ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ που με την έκρηξη,  την δύναμη, την σταθερότητα και την τεχνική του κατέκτησε την 1η θέση στα τουλ εφήβων 3 Dan  κατοχυρώνοντας το εισιτήριο του για την εθνική ομάδα και το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας.

Συνεχίζουμε με τον ΗΛΙΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ με 2η θέση στα τουλ εφήβων 3 Dan & 3η θέση στην μάχη εφήβων στην κατηγορία -69 kg , φτάνοντας ως στους ημιτελικούς με καταπληκτικούς αγώνες.

Ο ΛΟΓΓΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ που αν και ασχολείται μόνο λίγους μήνες με το άθλημα κάτω από τις συμβουλές του προπονητή κ. Γεροντή Ιωάννη κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση στις εναέριες τεχνικές εφήβων. Ξεχωριστή εντύπωση καθ’ όλη την διάρκεια των αγωνισμάτων έκαναν όλοι οι αθλητές των gerontis fighters. 

Ο ΛΙΑΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ που λόγω της σωστής καθοδήγησης αλλά και της θέληση του να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό,  πραγματοποίησε εξαιρετικούς αγώνες παίρνοντας  4 αντιπάλους του εξασφαλίζοντας την 5η θέση στην Ελλάδα . 

Έπειτα η ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ένα άριστο αθλητικό κορίτσι με το αγώνισμα των τουλ να κάνει μια θαυμάσια παρουσία αφήνοντας πίσω της τεχνικά πολλές άλλες έμπειρες αθλήτριες. Η ΤΖΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ που έφθασε λίγο πριν τα μετάλλια στο αγώνισμα των τουλ, αγωνίστηκε και στις εναέριες τεχνικές νεανίδων με μια πολύ καλή παρουσία.

Στις εναέριες τεχνικές νεανίδων αγωνίστηκε επίσης και η ΤΙΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, μια αθλήτρια που ασχολείται πολλά έτη με το άθλημα έχοντας ανοδική πορεία. Ο ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗΣ Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ αγωνίστηκε με 2ο dan στο αγώνισμα των τουλ με εμφανή τα σημάδια βελτίωσης του!

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ένας αθλητής με πολύ καλές προοπτικές στο αγώνισμα της μάχης και βέβαιη ανοδική πορεία. Τέλος ο ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΚΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που συμμετείχε στο αγώνισμα των τουλ και της μάχης.

Ιδιαίτερη ήταν η στήριξη που παρείχαν οι γονείς που ήταν παρών αλλά και αυτοί που με τις θετικές τους σκέψεις και τα θετικά τους μυνήματα έδιναν θάρρος στα παιδιά να συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».