24/04/2024

Νέα πανελλήνια διάκριση για τον A.Σ Δίας Λάρισας

Με τη συμμετοχή 523 αθλητών-τριων διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων για το έτος 2017, στη πόλη της Χαλκίδας, τις ημερομηνίες 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2017.Αναλυτικά το δελτίο του Α.Σ Δίας Λάρισας.


«Ο Α.Σ. ΔΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ συμμετείχε με δυο αθλητές τους, Καλτέκη Φαίδρα στα -55 κιλά Νεανίδων και τον Μπάρδα Νικόλαο στα -73 κιλά Εφήβων, κατακτώντας ένα ασημένιο μετάλλιο με την αθλήτρια Καλτέκη Φαίδρα -55 κιλά, μετά από 4 νίκες και μια ήττα στον τελικό. Ενώ, ο αθλητής Μπάρδας Νικόλαος ηττήθηκε στο πρώτο αγώνα μετά από έναν δυνατό αγώνα, που κρίθηκε στο πόντο. Να σημειωθεί ότι η κλήρωση ήταν πολύ δυνατή, γιατί στο πρώτο αγώνα βρέθηκαν τα φαβορί μεταξύ τους.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας, καθώς πλέον οι εθνικές ομάδες δημιουργούνται με το σύστημα της βαθμολόγησης, μέσα από συγκεκριμένα πρωταθλήματα (εντός και εκτός Ελλάδας) στοχεύοντας πάντα στη πληρέστερη προετοιμασία των αθλητών για τις μεγάλες διοργανώσεις. Ένα σύστημα αξιολόγησης, αρκετά αντικειμενικό, καθώς δίνει την ευκαιρία στους αθλητές-τριες, να διεκδικήσουν τη θέση τους στην εθνική ομάδα, μέσα από αρκετές διοργανώσεις, μη έχοντας το άγχος της μιας ευκαιρίας. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικούς θώρακες και ηλεκτρονικές κάσκες 2ης γενιάς, της επίσημης εταιρείας που αναλαμβάνει τις διοργανώσεις και εφαρμόστηκαν οι νέοι κανονισμοί.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές και τον προπονητή κος Ζεϊμπέκη Χρήστο για τις επιτυχίες τους και τους εύχεται περισσότερες επιτυχίες για τη νέα σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επιτυχίες έρχονται μέσα από την ομαδική δουλειά της επιστημονικής ομάδας του συλλόγου (αθλητική ψυχολόγος, διαιτολόγος, γυμναστές και εργομετρική ομάδα). Τέλος, το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους γονείς των παιδιών, που στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθειά τους κυνηγώντας τα όνειρά τους».