20/04/2024

Με επιτυχία οι εξετάσεις ζωνών στον «Ηρακλή Κέρκυρας»

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις εγχρώμων και μαύρων ζωνών του Α.Π.Σ. Ηρακλής Κέρκυρας στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού.Με αυτήν την αφορμή, ο κερκυραϊκός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα παρακάτω:

«Ευχαριστούμε τον Δάσκαλο Ζαχαρόπουλο Χαράλαμπο από το Αγρίνιο που πραγματοποίησε μαζί μας τις εξετάσεις. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές του συλλόγου μας για την εξαιρετική τους εμφάνιση. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις προηγούμενες εξετάσεις μέχρι σήμερα η πρόοδος ήταν μεγάλη. Οι αθλητές – μαθητές πέρασαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες και προχώρησαν στην παραπάνω τάξη του Ταεκβοντό . Πούμσε (φόρμες), ασκήσεις αυτοάμυνας, τεχνικές χεριών, εντυπωσιακές θραύσεις ξύλων και πολλά λακτίσματα έπρεπε να κάνουν οι εξεταζόμενοι για να προχωρήσουν επιτυχώς. Πάντα στις εξετάσεις εκτός από την αξιολόγηση της τεχνικής κατάρτισης, αναλογιζόμαστε κατά πόσο μαθητές και Δάσκαλοι πληρούμε και παλεύουμε για τις βασικές αρχές του Ταεκβοντό.

Οι βασικές αρχές του Ταεκβοντό που είναι:
-Ευγένεια: Ο σεβασμός που δείχνουμε προς τους εκπαιδευτές, τους συναθλητές αλλά και γενικότερα προς όλους τους άλλους.
-Ακεραιότητα: Ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να αλληλεπιδρούμε με τους γύρω μας. Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς , ταπεινοί να κερδίζουμε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη.
– Επιμονή: Όταν αρχίζουμε κάτι πρέπει να το τελειώνουμε. Μέσα από την επιμονή και την υπομονή θα έρθει η ανταμοιβή των κόπων μας.
-Αυτοέλεγχος: Θα πρέπει να έχουμε αυτοέλεγχο διανοητικά και σωματικά. Να ελέγχουμε την δύναμη, την ταχύτητα όπως επίσης να παραμένουμε ψύχραιμοι σε δύσκολες καταστάσεις.
-Αδάμαστο πνεύμα: Ίσως και η πιο χρήσιμη και η πιο σημαντική αρχή. Να μάθουμε να έχουμε ένα πνεύμα που δεν μπορεί να ηττηθεί. Να μη φοβόμαστε ποτέ να είμαστε ο εαυτός μας και να εμπιστευόμαστε την κρίση μας. ΑΔΑΜΑΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ είναι αυτό που μας επιτρέπει να κρατήσουμε τα ιδανικά και την ταυτότητά μας.
Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους είναι ότι προσεγγίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε εκτός από επιδέξιους μαχητές να φτιάξουμε και σωστούς ανθρώπους. 
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που στηρίζουν και βοηθούν τον Σύλλογό μας στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.«