29/03/2024

Καλές εντυπώσεις από το Πανευρωπαϊκό άφησε ο αθλητής της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης

Δελτίο Τύπου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Για μία ακόμη φορά περήφανους μας έκανε ο αθλητής του συλλόγου μας Τεληκωστόγλου Απόστολος του Κωνσταντίνου που συμμετείχε ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών/ Γυναικών έως 21 χρόνων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, από τις 19 έως  τις 21 Νοεμβρίου. Ο Τεληκωστόγλου Αποστόλης  αγωνίστηκε στην Ολυμπιακή κατηγορία των -80 kg και κατετάγη 5ος . Είναι η 5η συμμετοχή του με την εθνική μας ομάδα και η τρίτη του διάκριση μιας και έχει στεφθεί αργυρός παγκόσμιος το 2012 στο Παγκόσμιο Εφήβων στην Αίγυπτο και  5ος στην Αυστρία το 2014 στους Νέους. Η συμμετοχή του αθλητή μας για το έτος 2015 σε Εθνικό επίπεδο ήταν η δεύτερή του καθώς και τον Μάιο αγωνίστηκε με τα Εθνικά μας χρώματα στο Παγκόσμιο  της Ρωσίας για πρώτη φορά, στην μεγαλύτερη κατηγορία των ανδρών στα -87kg.

Σε δηλώσεις του προπονητή της  Αγωνιστικής Ομάδας κύριου Αλμασίδη Χρήστου ο οποίος ήταν παρών στην Ρουμανία είπε: «Καταρχήν είμαι πολύ περήφανος που εδώ και 13 συνεχόμενα χρόνια από το 2013 στελεχώνουμε με αθλητές την Εθνική μας ομάδα και όχι μόνο.  Όλα αυτά τα χρόνια μετράμε στον σύλλογο 5 παγκόσμιες διακρίσεις , 12 πανευρωπαικές , 2 μεσογειακές, 2 βαλκανικές και 2 ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης. Όλες αυτές οι διακρίσεις είναι απόρια μιας πολύ οργανωμένης προσπάθειας όλων των συνεργατών και του οράματος που έχουμε στον σύλλογο. Τώρα, όσον αφορά  τον Αποστόλη που κατάφερε πάλι να είναι μέσα στους διακριθέντες αθλητές της χώρας μας, αν και πιστεύω ότι είχαμε την δυνατότητα να πάμε καλύτερα, δυστυχώς έγιναν κάποια λάθη και δεν μπήκαμε στα μετάλλια. Θεωρώ όμως ότι είναι ένας αθλητής που έχει παρόν αλλά και μέλλον , άλλωστε είναι μόλις 20 χρονών. Θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο  για την νέα αγωνιστική σεζόν διότι το 2016 είναι μία ιδιαίτερη χρονιά , μας περιμένει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και πλέον θα αγωνιζόμαστε μόνο σε αυτήν την κατηγορία. Ελπίζω και εύχομαι να πάμε καλά μαζί βέβαια με όλους τους πρωταθλητές που έχουμε στον σύλλογο σε αυτήν την κατηγορία και να καταφέρουμε να κατακτήσουμε όσα περισσότερα εισιτήρια  ενόψει  του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών που θα γίνει στην Ελβετία τον Μάιο του 2016».

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τον αθλητή Τεληκωστόγλου Απόστολο και αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο, την  Ένωση Τάεκβοντο  Βορείου Ελλάδος , τους προπονητές της Εθνικής μας ομάδας κύριο Τόρη Δημήτριο που είχε και την ευθύνη των αγώνων του Αποστόλη, τον κύριο Παρασίδη Κυριάκο και Ζινέλη Θεόδωρο για όλη την προετοιμασία του αθλητή μας και βεβαίως τον προπονητή και Ομοσπονδιακό κύριο Εφραιμίδη Παντελή που εδώ και 3 χρόνια προπονεί τον αθλητή μας μαζί και άλλους πρωταθλητές μας διότι είναι παράλληλα και φοιτητές στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.