28/03/2024

Ιωάννα Δεσύλλα: Πολύ καλό το επίπεδο του Ελληνικού Ταεκβοντο, παλεύουν οι αθλητές με τις οικονομικές δυσκολίες

Ένα μετάλλιο ήταν το μόνο που έλειψε από την εντυπωσιακή Ιωάννα Δεσύλλα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταεκβοντο του Καναδά, στο οποίο αγωνίστηκε πριν από λίγες μέρες στην κατηγορία των -59 κιλών. Η νεαρή μαχήτρια κατέκτησε την πέμπτη θέση και όπως ομολογεί η ίδια, στις λεπτομέρειες χάθηκε το μετάλλιο.

«Η τεχνολογία φταίει που μου στέρησε το μετάλλιο και είναι δεύτερη φορά που την… πατάω. Ο δάσκαλος μου σήκωσε κάρτα αλλά διαπιστώθηκε ότι το βίντεο δεν είχε κάνει εγγραφή και έτσι έχασα την πρόκριση», τόνισε η Δεσύλλα που μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε. «Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία σε μία δύσκολη διοργάνωση και κλήρωση(Καζακστάν, Κορέα, Κινέζικη Ταιπέι)», ενώ για το τι ακολουθεί για την Ελληνίδα ταεκβοντίστρια, η ατζέντα της έχει φουλ αγωνιστική δράση. «Ακολουθούν βαθμολογούμενα G1 και G2 και τα επόμενα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών κάτω των 21».

Η Δεσύλλα στην συνέχεια αναφέρθηκε στο επίπεδο του Ταεκβοντό και με την δική της μάτια παρά τις δυσκολίες βλέπει φως στο τούνελ.

«Είναι πολύ καλό το επίπεδο των αθλητών, απλά η δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει η χώρας μας δυσκολεύει και τους αθλητές», επεσήμανε ενώ τόνισε τα προτερήματα του σπορ. «Είναι ένα πολύ θεαματικό άθλημα και έχει μεγάλη σημασία πως είναι Ολυμπιακό άθλημα. Εκεί υπερτερεί».

Τέλος την Ιωάννα Δεσύλλα μπορείτε να βρείτε και να προπονηθείτε και στον σύλλογο Αίαντα Αγίου Δημητρίου με προπονητή τον Θεόδωρο Ζινέλη.