29/03/2024

Ιατρικές εξετάσεις και σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον Άθλο Κιλκίς

Στις 31 Οκτωβρίου 2015 και ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ετήσιες Ιατρικές εξετάσεις στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Συλλόγου Άθλος Κιλκίς επί της οδού 21ης Ιουνίου 43 από Ειδικευμένο Παθολόγο Ιατρό. Σκοπός της εξέτασης αυτής ήταν ο έλεγχος της υγείας όλων των ενεργών αθλητών του συλλόγου έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για τους επικείμενους αγώνες του έτους που έρχεται.

Βασικός στόχος όμως όλης της διαδικασίας είναι η πραγματοποίηση των ιατρικών εξετάσεων στους όλους τους αθλούμενους του συλλόγου για την εύρεση τυχών κρυφών μικροπροβλημάτων όπως πιθανά φυσήματα στην καρδία και άλλες μικρές βλάβες που μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στην υγεία σε συνδυασμό με την άθληση.

Σε συνδυασμό με τις ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την Ελληνική Ένωση Έρευνας Και Διάσωσης με επικεφαλής τον Κοτσαμπασίδη Αθανάσιο που παρακολούθησαν όλοι οι αθλητές και γονείς που το επιθυμούσαν .Ο προπονητής του συλλόγου Πουντζουκίδης Κωνσταντίνος και ο Αρχηγός Ομάδος Μουτσάκης Αναστάσιος ενημερώθηκαν για τις νέες μεθόδους και τεχνικές πάνω στις πρώτες βοήθειες που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες σε έντονες καταστάσεις κατά την διάρκεια ενός αγώνα με τραυματισμό .

Ο Προπονητής του συλλόγου Πουντζουκίδης Κων/νος και ο Αρχηγός Ομάδος Μουτσάκης Αναστάσιος μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της διαδικασίας των Ιατρικών εξετάσεων και του σεμιναρίου που έγινε πολύ γρήγορα χωρίς να ταλαιπωρηθούν αθλητές και γονείς.

Ευχαρίστησαν τον Ιατρό για την σημαντική βοήθεια του με την παροχή των γνώσεων του,την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης ,και τους γονείς των αθλητών για την υπομονή που επέδειξαν κατά την διαδικασία.

Ευχήθηκαν σε όλους τους αθλητές καλά αποτελέσματα στους επερχόμενους αγώνες αλλά και επισήμαναν ότι απώτερος σκοπός και στόχος του αθλητισμού αλλά και του Σωματείου μας είναι η υγεία των αθλητών/παιδιών μας, η σωστή σωματική ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση τους έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε να ενταθούν σωστά στην κοινωνία και όχι ο πρωταθλητισμός με την έννοια της καταπίεσης και του στόχου (πρωταθλήματος) με κάθε κόστος για την υγείας και ψυχικής ισορροπίας τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του συλλόγου μας Γιαννουλάκο Δημήτριο για την βοήθεια του στην όλη διαδικασία και τους αθλητές Τριανταφυλλίδη Απ.-Κυριακίδη Κλ.- Ζάρπα. Α. που βοήθησαν να τελεσθούν όλα χωρίς εμπόδια ιδιαίτερα για τους μικρούς μας αθλητές μας .

Σας περιμένουμε όλους στις νέες εγκαταστάσεις μας .

www.athlos-fightclub-kilkis.blogspot.gr