26/04/2024

Η μοριοδότηση μαθητών από την Γ.Γ.Α. σε Ολυμπιακά και αναγνωρισμένα αθλήματα

Εκτός από την άθληση του σώματος , είναι σημαντικό για έναν αθλητή – μαθητή να επιλέξει αθλήματα τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Γ.Γ. Αθλητισμού . Αναλυτικά το δελτίο του Άθλου Κιλκίς.


Ο λόγος δεν είναι άλλος από την μοριοδότηση των αθλητών που τους δίνει το  δικαίωμα πρόσβασης στις σχολές που επιθυμουν να ακολουθήσουν (ΑΕΙ – ΤΕΙ) μετά την ολοκλήρωση των σχολικών υποχρεώσεων.

Διακρίσεις σε Ολυμπιάδα:

Η Γ.Γ.Αθλητισμού δίνει το δικαίωμα στους πρώτους 8 Ολυμπιονίκες να εισαχθούν σε όποια σχολή επιθυμούν καθώς και να εισαχθούν σε οποιαδήποτε δημόσια θέση (στρατός, αστυνομία κλπ).

Διακρίσεις σε παγκόσμιο πρωτάθλημα:

Οι πρώτοι 6 αθλητές από Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων, να εισαχθούν σε όποια σχολή (ΑΕΙ  – ΤΕΙ) επιθυμούν. Ο 7ος και ο 8ος από παγκόσμιο πρωτάθλημα μοριοδοτείται με 30% στα ΤΕΦΑΑ και 20% σε όλες τις υπόλοιπες σχολές.

Διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα:

Οι πρώτοι τέσσερις σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων, εισάγονται σε όποια σχολή επιθυμούν ανεξάρτητα από τον βαθμό των πανελλαδικών. Ο 5ος και ο 6ος  μοριοδοτείται με 30% στα ΤΕΦΑΑ και 20% σε όλες τις υπόλοιπες σχολές.

Διακρίσεις σε πανελλήνιο πρωτάθλημα:

Οι πρώτοι τέσσερις σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, νέων ανδρών – γυναικών, εφήβων – νεανίδων και παίδων – κορασίδων παίρνουν το 20% για το ΤΕΦΑΑ και 10% για τις υπόλοιπες σχολές.

Η διαδικασία: 

Ο εκάστοτε αθλητής καταθέτει τον φάκελο με τα στοιχεία και τις επιδόσεις του στα πρωταθλήματα που συμμετείχε, στην Γ.Γ. Αθλητισμού. Έπειτα η Γ.Γ.Α. αφού εξετάσει, και αποδεχτεί τις διακρίσεις, αποστέλλει βεβαίωση με την εγγραφή του αθλητή στον πίνακα διακριθέντων αθλητών.

Πουντζουκίδης Κωνσταντίνος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ
Ειδικότητες Γ.Γ.Α.
➤Tae kwon do – Kick Boxing -Πυγμαχία -Σωματική Διάπλαση
➤Μεταπτυχιακός Φοιτητής «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση» Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
➤Μεταπτυχιακός Φοιτητής «Προπονητικης Αθληματων» του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ
➤Προπονητής Muay Thai
➤Προπονητής Ομάδας tae kwon do, Λιμενικού Σώματος
➤Προπονητής Αθλητικού Συλλόγου Άθλος Κιλκίς
➤10 έτη Προπονητής Αυτοάμυνας Ομάδας Ειδικών Αποστολών Λ.Σ./ΚΛΘ (Αντιτρομοκρατική)
➤Πρόεδρος για την Ελλάδα της Ομοσπονδίας WAKF Kick boxing
➤Ιδρυτής και Μέλος του Ελληνικού Συστήματος Στρατιωτικής και Αστυνομικής Αυτοάμυνας και Μάχης Επαφής Όλων των Στυλ.(Ε.Ο.Μ.Ε.)
➤Πρωταθλητής και Κυπελλούχος tae kwon do -Kick Boxing
➤2 Φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kick Boxing Wasco τα έτη 2008 και 2009
➤Διαιτητής Πυγμαχίας Γ.Γ.Α.AIBA(ΕΟΠ)
➤Διαιτητής Kick Boxing (ΠΟΚ)
➤Διαιτητής Ε.Ο.Π.Τ. Διαιτητής Ε.Ο.Μ.Α.