19/04/2024

Εξετάσεις ζωνών στο στυλ του Ταεκβοντο για τους μικρούς μαθητές της Πανικαρίας Ένωσης Πολεμικών τεχνών

Πραγματοποιήθηκαν από την Πανικάρια Ένωση Πολεμικών Τεχνών του τμήματος Taekwondo  του Πανικάριου Αθλητικού συλλόγου Ίκαρος στις 08.12.17, εξετάσεις για την απόκτηση έγχρωμων ζωνών. Αναλυτικά το δελτίο:


«Οι μικροί αθλητές εξετάστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Tae Kwon Do WTF και τις Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Hwalmoodo, πέρασαν όλα τα τεστ με επιτυχία δείχνοντας την σοβαρή εργασία που γίνεται στο σύλλογο.

Οι μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούσαν εξετάστηκαν στη διδακτέα ύλη, όπου και αναγνωριστικέ η αθλητική – μαχητική τους ικανότητα. Το εύρος των τεχνικών γνώσεων και η συνεισφορά του στο άθλημα και στην αυτοάμυνα, περνώντας με επιτυχία τις εξετάσεις οι μικροί αθλητές φόρεσαν την νέα τους ζώνη.

Εξετάστηκαν:

1. Τεχνικη κατάρτιση

2. Μαχητή ικανότητα

3. Αυτοάμυνα

4. Φόρμες (τεχνικές ενάντια σε φανταστικούς αντίπαλους)

*Γενικά (Οι δύο τύποι βαθμών είναι τα ΚΟΥΠ και τα ΝΤΑΝ βάση του Κορεάτικου συστήματος βαθμολογίας. Του ΝΤΑΝ είναι οι ανώτεροι και επιδεικνύονται με μια χρυσή γραμμή πάνω στη ζώνη, ενώ τα ΚΟΥΠ χωρίζονται σε μισά χρώματα).

ΥΓ.

Ο δάσκαλος Χριστοδούλου Μιχαήλ συγχαρεί όλους τους μικρούς αθλητές άλλα και ευχαριστεί τους γονείς για την υπομονή που έδειξαν και ειδικά για την στήριξη των παιδιών τους.

‘’Μη διδάσκεις στο παιδί σου πώς να γίνει πλούσιο, δίδαξε του πώς να γίνει ευτυχισμένο… Έτσι όταν μεγαλώσει, θα γνωρίζει την αξία των πραγμάτων και όχι την τιμή τους’’.