19/03/2024

Εξετάσεις ζωνών στον Άθλο Κιλκίς

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών εγχρώμων και μαύρων ζωνών του Άθλου Κιλκίς στα αθλήματα tae kwon do και kick boxing διεξήχθησαν την Κυριακή στις 11/02/2018 στο Συνεδριακό του Δήμου Κιλκίς . Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η διαδικασία αυτή γίνεται δύο φορές το χρόνο σύμφωνα με την Ελληνική ομοσπονδία χορηγώντας επίσημα διπλώματα των αναγνωρισμένων ομοσπονδιών από το κράτος της (ΕΛΟΤ) για το tae kwon do αλλά και της (ΠΟΚ) για το kick boxing.

Προϋπόθεση για την προαγωγή είναι η συμπλήρωση του χρόνου με συνεχή άσκηση και γνώση της ανάλογης ύλης ανά κατηγορία. Οι αθλητές του Συλλόγου εκτέλεσαν την ανάλογη ύλη που αντιστοιχεί στην ανάλογη ζώνη που επιδιώκουν να παραλάβουν. Υλη αποτελείται από τα πούμσε, τεχνικές κινήσεων δίχως αντίπαλο, τεχνικές ποδιών – χεριών , κινησιολογία , ευλυγισία, θραύσεις, θεωρία και αγωνιστικό.

Η συμμέτοχη φιλών και συγγενών των αθλητών του σωματείου ήταν πολύ μεγάλη και παρακολούθησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα .Ο συνολικός χρόνος για την απόκτηση της μαύρης ζώνης στην ΕΛΟΤ είναι 6 χρόνια και πάνω. Τις εξετάσεις πλαισίωσαν και τα τμήματα χορωδίας και μοντέρνου χορού όπου ανά τακτά διαστήματα διέκοπταν τις εξετάσεις με χορευτικά σκετς αλλά και τραγούδια από τους μικρούς που συμμετέχουν στα τμήματα αυτά .Έξω και στην είσοδο του συνεδριακού παρουσιάστηκε έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνία από το αντίστοιχο τμήμα του σωματείου αλλά και μπουφές με όμορφα εδέσματα για όλους τους καλεσμένους .Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί αθλητές του συλλόγου με τις αθλητικές τους επιδώσεις αλλά και οι τεχνικές θραύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο τελείωμα της εκδήλωσης από μικρούς και μεγάλους .Συγκινητική ήταν η στιγμή εξέτασης αλλά και απονομής ζωνών των παιδιών του Συλλόγου Βηματίζω που σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλος διατηρούν και τμήμα ειδικής φυσικής αγωγής tae kwon do σε άτομα με κινητικές και νοητικές δυσκολίες .

Συγχαρητήρια έδωσε ο Προπονητής Πουντζουκίδης Κων/νος μετά το πέρας των εξετάσεων σε όλους τους αθλητές –ριές μικρούς και μεγάλους για την άψογη εκτέλεση των ασκήσεων τους.Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος κ. Τσαντακης Δημήτριος που μετά το πέρας των εκδηλώσεων απένειμε τις ζώνες σε κάθε αθλητή ξεχωριστά .

Στόχος είναι το καλύτερο δυνατό με πολύ δουλειά, γνώση, ποιότητα, πειθαρχεία και επιστημονική προσέγγιση δήλωσαν οι προπονητής του συλλόγου Πουντζουκίδης Κων/νος και Βοηθός Προπονητή Μουτσάκης Αναστάσιος .Ευχαρίστησαν τους γονείς για την στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και έκλεισαν ευχαριστώντας τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπο τους. Ακολούθησε η απονομή των διπλωματών, των ζωνών και μικρών εδεσμάτων στους αθλητές αλλά και στους γονείς από τον μπουφέ.

Το σύνολο των εξεταζόμενων αθλητών tae kwon do έφτασε τους 135  και 48 αθλητές kick boxing.»