20/04/2024

Η Ελπίδα Μαρίνα Δημητροπούλου στο World Taekwondo Grand Prix της Αγγλίας

Δελτίο Τύπου

Η Ελπίδα-Μαρίνα Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1993 και κατάγεται από το Αγρίνιο, από το 2005 έως και σήμερα είναι αθλήτρια του Taekwondo του A.Σ. Κερατσινίου (Taekwondo Jaguar) .
Από το 2007-2014 είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος, ενώ για 8 συνεχόμενα έτη ανήκει στην Εθνική Ομάδα Taekwondo Ελλάδος.

Έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές διοργανώσεις Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου επιπέδου και σχεδόν κάθε φορά σε κάθε της συμμετοχή επιστρέφει στη χώρα μας με μετάλλιο είτε είναι χρυσό είτε ασημένιο ή χάλκινο.

Στην πορεία της μέχρι τώρα έχει πετύχει εξαιρετικές νίκες και έχει δώσει αγώνες απέναντι σε κορυφαίες αντιπάλους Ολυμπιακού επιπέδου.

Αρχές Οκτωβρίου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο open της Γερμανίας και αυτές τις μέρες λαμβάνει μέρος στους αγώνες της πολύ σημαντικής διοργάνωσης WTF World Taekwondo Grand Prix, Manchester 2014, από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου.

Για αυτή την συμμετοχή της, επιλέχτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Taekwondo, ενώ αυτή την στιγμή κατέχει της 23η θέση παγκοσμίως.
Η 21χρονη πρωταθλήτρια είναι η μοναδική συμμετοχή από την εθνική ομάδα γυναικών, στην διοργάνωση των κορυφαίων, που διεκδικούν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Παίρνουν μέρος συνολικά 237 αθλητές και αθλήτριες από 59 χώρες.