24/04/2024

Ελένη Τσαταλμπασίδου: Ενθουσιασμένη που πήρα το μετάλλιο

Η Ελένη Τσαταλμπασίδου ήταν μία εκ των αθλητριών που κατέκτησαν μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Tae Kwon Do της Βουλγαρίας, παίρνοντας το χάλκινο και τιμώντας τα Ελληνικά χρώματα. Η ίδια μίλησε στο Fightsports.gr για την επιτυχία της, τους επόμενους στόχους της και την ανάπτυξει του σπορ.

Ελένη πέτυχες κάτι σπουδαίο. Είσαι ευχαριστημένη με την απόδοση σου κι αν περίμενες να φτάσεις στο μετάλλιο;

«Είμαι ενθουσιασμένη, δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την κατάκτηση αυτού του μεταλλίου. Μετά από ένα χρόνο σκληρής προετοιμασία, την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλία, τη χαρά μου συμπληρώνει το χάλκινο μετάλλιο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν περίμενα να φτάσω στα μετάλλια;;….Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όταν λαμβάνεις μέρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση του Taekwon-Do I.T.F. , και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο, αφού είχαμε να ανταγωνιστούμε αθλητές από 87 χώρες».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

«Ο επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου».

Αν θεωρείς ότι το Tae kwon do ανεβαίνει στην Ελλάδα;

«Το Taekwon-Do I.T.F. είναι αναπτυγμένο κυρίως στις μικρές ηλικίες και όχι τόσο στις κατηγορίες των Ανδρών/Γυναικών. Παρόλα αυτά οι επιδόσεις των αθλητών στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν καλύτερες και έχουν ξεπεράσει τα αποτελέσματα των προηγούμενων χρόνων».