28/03/2024

Εκκίνηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταεκβοντο στην Ρόδο

Με την Τελετή Έναρξης το απόγευμα της Τετάρτης, ανοίγει και τυπικά η αυλαία του  World Taekwondo Beach Championships, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα διαρκέσει ως τις 28 Απριλίου και θα φιλοξενηθεί στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Αναλυτικά:


«Η τελετή θα αρχίσει στις 19:00 στο πανέμορφο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στην Παλιά Πόλη και είναι μεγάλη ευκαιρία για τους κατοίκους του Νησιού να απολαύσουν από κοντά τους κορυφαίους αθλητές τάεκβοντο στον κόσμο, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση, με έντονο και το τοπικό στοιχείο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι θα παρελάσουν και τα παιδιά από τον Αθλητικό Σύλλογο Τaekwondo Ρόδου που θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μεγάλες μορφές του αθλήματος.

Οι αθλητές από τις 18 χώρες που εκπροσωπούνται στο World Taekwondo Beach Championships μαζί με τους 20 διαιτητές, θα συναντηθούν στην Πύλη Ελευθερίας και θα παρελάσουν μέσα στην Παλιά Πόλη ως το Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» ,ε πρώτη την ομάδα της Νότιας Κορέας και τελευταία της Ελλάδας, προσφέροντας πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες.

Η κορυφαία στιγμή, όμως, θα είναι η επίδειξη που θα πραγματοποιήσει η Demo Team, η ομάδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταέκβοντο που αποτελείται από κορυφαίους αθλητές και θα προσφέρουν μοναδικές εικόνες με επίδειξη υψηλής τεχνικής τάεκβοντο!

Στην Τελετή θα είναι όλες οι τοπικές αρχές, όπως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης. Τουρισμού- Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Νωρίτερα, από τις 13:00 θα έχουν ξεκινήσει οι αγώνες με τα προκριματικά και θα συνεχιστούν την Πέμπτη μεταξύ 13.00 – 17:00 και από τις 13:00 ως τις 18:00 για Παρασκευή και Σάββατο, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.

Το World Taekwondo Beach Championships γίνεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τaekwondo αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τaekwondo, τη διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της εταιρείας Sports Traveler 76.

Όπως και πέρυσι, Χρυσός Χορηγός του Πρωταθλήματος θα είναι η Daedo International, η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει την καινοτομία στο taekwondo.

Επίσης τοπικά στηρίζουν τη διοργάνωση, η VIPS Cars παρέχοντας αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις των επίσημων προσκεκλημένων, τα Coffee Island, ηBAΠ B.Κούγιος ΑΒΕΕ με νερά, ψυγεία και ομπρέλες, η Παναγιωτάς Α.Ε, η Garden με τα αντιηλιακά της, η Pane di Capo, η Gem Travel που είναι συνεργάτης ταξιδιωτικών, το Casino Rhodes και ο Α.Σ Τaekwondo Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες

https://facebook.com/ worldtaekwondobeach/

https://www.sportstraveler76. com».