26/04/2024

Γ.Παπαδιώτης:Η εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση έφεραν τα αποτελέσματα

Μετά από μια πληθώρα επαφών με τους πρωταθλητές της Εθνικής μας, σειρά έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Master 7ο Dan κ. Παπαδιώτης Γεώργιος (Α.Σ.Πρωτέας Ιωαννίνων), ο ένας εκ των δύο ομοσπονδιακών που συμμετείχαν στο περασμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναναικών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα tkd-itf.gr ο κ. Παπαδιώτης δηλώνει:

Είστε ένας προπονητής που συμμετείχατε σε πολλά ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Πρώτη φορά η εθνική μας αποστολή κατάφερε σε παγκόσμιο επίπεδο Ανδρών-Γυναικών να κατακτήσει τόσα πολλά μετάλλια. Σε τι νομίζετε ότι οφείλεται η επιτυχία αυτής της αποστολής;

«Η επιτυχία της αποστολής οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που όταν λειτουργήσουν συνεργατικά το αποτέλεσμα είναι πάντα καλό. Ξεκινάμε από την οργάνωση της προετοιμασίας από την Ομοσπονδία, τους αρχηγούς αποστολής και ομάδας οι οποίοι φροντίζουν να ρυθμίζουν τα πάντα πίσω από τους αθλητές και τους προπονητές ώστε οι τελευταίοι να κάνουν αναπόσπαστα τη δουλειά τους. Δεύτερο σημαντικό ήταν η προσωπικότητα και η εμπειρία των προπονητών όσο και των αρχηγών ομάδας και αποστολής. Στάθηκαν πολύ παραπάνω από τις απαιτήσεις αυτής της αποστολής. Καθοριστικό ρόλο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας έπαιξε το γεγονός ότι οι προπονητές με την επιστημονική κατάρτιση και την εμπειρία τους, κερδίσανε την εμπιστοσύνη των αθλητών τόσο στο επίπεδο της προπόνησης όσο και από τις στοχευμένες οδηγίες που δόθηκαν πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων. Έτσι κάτω από αυτές τις συνθήκες οι αθλητές απέκτησαν ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές τους.»

Διαβάστε την συνέχεια εδώ