19/04/2024

Α.Σ Αστραπή: Τέσσερα μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντο

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό Ανδρών/Γυναικών και Εφήβων/Νεανίδων ολοκληρώθηκε με τέσσερα μετάλλια (ένα χρυσό, τρία χάλκινα) και εξαιρετικές επιδόσεις από τους αθλητές του συλλόγου Αστραπή. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ο σύλλογος μας αποτελεί τον μοναδικό σύλλογο στη πόλη μας που κατάφερε να επιστρέψει από τους αγώνες με 4 μετάλλια φέτος! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αγώνων ο Α.Σ. Αστραπή είναι πρώτος σύλλογος στη Πάτρα στη γενική κατάταξη και μέσα στους 5 καλύτερους συλλόγους στη πανελλήνια κατάταξη Ε/Ν. 

1η μέρα αγώνων

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ

Κατηγορίες:

-68kg Χρήστος Αλεξόπουλος, 3η θέση. 🥉

Μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες κατάφερε να μπει στα μετάλλια και έχασε στον ημιτελικό από τον πρωταθλητή της κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χρήστος είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής με ειδικότητα στο ταεκβοντό και είναι υπεύθυνος προπονητής της φυσικής κατάστασης των αθλητών στους συλλόγους Αστραπή και Έκρηξη. Πολλά συγχαρητήρια στον Χρήστο Αλεξόπουλο που κατάφερε φέτος και σαν αθλητής και σαν προπονητής να πετύχει τους στόχους του.

-63kg Βλάσης Πετρόπουλος, 3η θέση. 🥉

Μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον πρωταθλητή της κατηγορίας. Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή του συλλόγου μας, ο οποίος παρόλη τη θέληση του στάθηκε άτυχος σε κάποιες κρίσιμες φάσεις του αγώνα.

2η μέρα αγώνων:

Πανελλήνιο Ε/Ν

Κατηγορίες:

-59kg Αλέξης Μιχαλόπουλος, 1η θέση. 🥇

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αλέξης Μιχαλόπουλος κερδίζοντας τρεις από τους πέντε αγώνες (συμπεριλαμβανομένου και του τελικού) με τεχνικό νοκ άουτ, δείχνοντας τη διαφορά επιπέδου σε σχέση με τους άλλους αθλητές της κατηγορίας του και τη σκληρή δουλειά που γίνεται από τον υπεύθυνο προπονητή του στα Καλάβρυτα, Σπύρο Ραμαντάνη. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Αλέξης κατεβαίνει 2 με 3 φορές την εβδομάδα από τα Καλάβρυτα στη Πάτρα, διανύοντας έναν δύσκολο δρόμο, για να προπονηθεί στο σύλλογο Αστραπή προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του Αλέξη, διατροφολόγο: Μαρία Χριστίνα Κουτσούκου, φυσικοθεραπευτή: Παναγιώτη Βούκο, παιδίατρο-ομοιοπαθητικό Αλεξάνδρα Κοσμαρικου, χορηγός εταιρεία ΤΕΜΑΚ Α.Ε και ιδρυτή της Ηρώδη Μητσόπουλο. Τέλος η προετοιμασία του Αλέξη δε σταματά εδώ, ξεκινά τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα τις 2 έως 28 Ιουλίου που θα βρεθεί στην Incheon της Κορέας και θα προπονηθεί με την επαγγελματική ομάδα ταεκβοντό της πόλης 8 ώρες τη μέρα.

-51kg Ηλίας Ντοτσικας, 3η θέση🥉

Μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση για τον Ηλία ο οποίος ασχολείται με το ταεκβοντό μόλις 3 χρόνια, καταφέρνοντας να κερδίσει τρεις αγώνες και χάνοντας στον ημιτελικό από τον πρωταθλητή της κατηγορίας. Συγχαρητήρια στον Ηλία για τη φετινή του απόδοση, και εις ανώτερα! Το μέλλον του ανήκει.

Πάρα πολύ καλές επιδόσεις από τους αθλητές: 5η θέση Πετρόπουλος Γιώργος -63kg, Σταθάτος Παναγιώτης -68kg, Χρήστος Λαμπρόπουλος -59kg, Σταύρου Φίλιππος Γιώργος -63kg, Κούτσης Σταύρος -63kg. Συγχαρητήρια στους αθλητές αλλά και τους γονείς για τη φετινή τους προσπάθεια. Αναμένουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον!

Τέλος, αρκετά ευχαριστημένοι δηλώνουν οι προπονητές του συλλόγου Κωνσταντίνος Αντωνακοπουλος και Χρήστος Αντωνακοπουλος για τη φετινή επίδοση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η σκληρή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο εδώ και 32 χρόνια λειτουργίας του ξαναήρθε στο παρασκήνιο, πρωταγωνιστεί και θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα!»