19/04/2024

Α.Σ Αστραπή: Η ομάδα Ταεκβοντο στην καρδιά του αθλήματος

Στην Σεούλ βρίσκεται ο Χρήστος Αντωνακόπουλος μαζί με τους Αλέξη Μιχαλόπουλο και Σωτήρη Μιχόπουλο όπου παρακοουθούν προπονήσεις από Κορεάτες δασκάλους. Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου Αστραπή:


«O προπονητής του συλλόγου μας Χρήστος Αντωνακοπουλος μαζί με τους αθλητές Αλέξη Μιχαλόπουλο και Σωτήρη Μιχόπουλο βρέθηκαν στην Kukkiwon της Σεούλ🇰🇷, το μέρος στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι παγκόσμιοι αγώνες Ταεκβοντο. Πρόκειται για τη καρδιά του αθλήματος, ένας χώρος με τεράστια ιστορία και αξία.

Αυτός ο χώρος βέβαια δεν έχει μόνο ιστορική σημασία αλλά και ακαδημαϊκή, αφού εκεί φοιτούν και λαμβάνουν το πτυχίο τους όλοι οι κορεάτες δάσκαλοι του ταεκβοντό.

Σε αυτό το χώρο παράλληλα επίλεκτοι αθλητές από όλα τα πανεπιστήμια της Νοτίου Κορέας, απαρτίζουν την καλύτερη επιδεικτική ομάδα ταεκβοντό παγκοσμίως (demonstrational team).

Ο προπονητής και οι αθλητές μας είχαν τη τιμή και την τύχη να παρακολουθήσουν μια απ’ τις προπονήσεις τους, να τους γνωρίσουν, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους και να βιώσουν από κοντά για άλλη μια φορά προσωποποιημένες τις αρχές του ταεκβοντό που αυτοί οι αθλητές ενσωματώνουν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αξιών που έχουν αυτοί οι αθλητές είναι πως όταν αναφέρθηκαν οι διακρίσεις του προπονητή και των αθλητών μας στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ( μέλη της εθνικής ομάδας, πανελλήνιοι, Πανευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι πρωταθλητές) τα μέλη της ομάδας του Kukkiwon έδειξαν το σεβασμό και τον θαυμασμό τους μέσω μιας υπόκλισης και χειροκροτώντας τους Έλληνες.

Η ταπεινοφροσύνη, η μαχητικότητα και η πειθαρχία είναι πυλώνες της πολεμικής αυτής τέχνης και ο προπονητής μας με αυτό του το ταξίδι σκοπεύει να μεταφέρει πίσω στους αθλητές μας στην Ελλάδα όλες αυτές τις αξίες.

Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μοναδικό αυτό ταξίδι και ανυπομονούμε για την επιστροφή τους ώστε να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τούς».