29/03/2024

Α.Σ Έδεσσας: Τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο στον δεύτερο προκριματικό της ΕΤΑΒΕ

Στο Ωραίοκαστρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κονταξοπούλειο» παραβρέθηκαν οι αθλητές του Α.Σ Έδεσσας το περασμένο Σαββατοκύριακο 31/3 και 1/4 για να αγωνιστούν στον δεύτερο προκριματικό της ΕΤΑΒΕ για την στελέχωση των επίλεκτων ομάδων του 2019. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ο Α.Σ Έδεσσας συμμετείχε με 8 αθλητές εκ των οποίων οι 5 στα μετάλλια και μάλιστα οι 4 στους τελικούς που δυστυχώς δεν κατάφεραν να κερδίσουν.

Συγκεκριμένα την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο κατάφεραν οι: Παπαδοπούλου Κυριακή, Καλούδης Μάριος, Τόλτης Ιωάννης και Νέτσου Σταυρούλα.

Η Παπαδοπούλου Κυριακή αγωνίστηκε στην κατηγορία των -62 κιλά γυναικών και μετά από 2 δύσκολους αγώνες έφτασε στον τελικό όπου και έχασε το παιχνίδι καθαρά από λάθη διαιτησίας και έμεινε στην 2η θέση και ισοβαθμία μέχρι στιγμής με την αντίπαλο της και ενώ εμείς κατείχαμε την 1η θέση την προηγούμενη φορά.

Δεύτερη θέση και για τον Καλούδη Μάριο στην κατηγορία των Παίδων 2008, -49 κιλά μετά από 3 αγώνες και έναν τελικό που έληξε ισοπαλία και βρήκε τον αντίπαλο πιο τυχερό στον εξτρά γύρω και τον χρυσό πόντο.

Επίσης 2η θέση για τον εώς τώρα πάντα πρώτο Τότλη Ιωάννη στην κατηγορία – 61 κιλά Παίδων 2005, που ενώ είχε το προβάδισμα του τελικού μέχρι πριν τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα με σκορ 10-5 μάλλον η σιγουριά της νίκης τον έκανε να χαλαρώσει και να χάσει τον αγώνα στο τέλος με σκορ 17-12.

Μια ακόμα 2η θέση για την  Νέτσου Σταυρούλα στην κατηγορία – 55 κιλά κορασίδων 2007. Έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και στους 3 αγώνες δεν τα κατάφερε όμως στον τελικό.

Το πέμπτο μετάλλιο για τον Α.Σ Έδεσσας έφερε η Μαλίγκα Έλενα που αγωνίστηκε στην κατηγορία -55 κιλά νεανίδων. Λόγω ασθένειας η αθλήτρια σταμάτησε την πορεία της στον  ημιτελικό και έδωσε τον αγώνα στην αντίπαλο μένοντας έτσι στην τρίτη θέση.

Ενώ χωρίς διάκριση αγωνίστηκαν ο Αϊναλίδης Κοσμάς στην κατηγορία -53 κιλά Παίδων 2006 και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Κλιντάρης Γιώργος -48 (2004) και  Τζιώγα Εβελίνα – 55 κιλά Νεανίδων.

Η προπονήτρια δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την συνολική εμφάνιση της ομάδας, όσο για τους τους  4 χαμένους τελικούς… δικαιωματικά θα έπρεπε να έχουμε 2 χρυσά τουλάχιστον ακόμα όμως υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας που κρίνει το παιχνίδι.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς και μέσα στο Πάσχα εν όψη του Διεθνείς Πρωταθλήματος PRESIDENT CUP Που θα γίνει στην Αθήνα, βαθμολογούμενο για την παγκόσμια κατάταξη.

Καλό Πάσχα! Το Άγιο Φως της Αναστάσεως ας φωτίσει τι ψυχές και τις ζωές όλων μας».

Πρώτη προπόνηση κλιμακίων Εταβε

«Στην επίλεκτη ομάδα της Ενωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος θα συμμετέχουν φέτος 3 αθλητές του Α.Σ Έδεσσας  αφού συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία της κατηγορίας τους. Ο Τότλης Ιωάννης στην κατηγορία -61 κιλά Παίδων, η Νέτσου Σταυρούλα στην κατηγορία – 55 κιλά Κορασίδων και η Μποπτση Αναστασία στην κατηγορία +68 κιλά Νεανίδων.

Μάλιστα το πρώτο 3ημερο προπονήσεων πραγματοποιήθηκε την μεγάλη Δευτέρα έως και μεγάλη Τετάρτη στα προπονητήρια της Ένωσης για τους Πάιδες Κορασίδες με τους Εδεσσαίους Νέτσου και Τότλη εκεί αλλά και την προπονήτρια Μπιρόζη Αναστασία που για 6η συνεχόμενη χρονιά είναι μέσα στους προπονητές κλιμακίων.

Όλη αυτή η διαδικασία συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλήματος και στην βελτίωση του επιπέδου των αθλητών, δίνει ευκαιρίες διάκρισης και θέτει υψηλοτέρους στόχους στους νεαρούς αθλητές».