28/03/2024

Α.Σ Έδεσσας: Πρώτη θέση για Τότλη

Στην κορυφή του βάθρου κατάφερε να φθάσει ο Τότλης Ιωάννης του Α.Σ. Εδεσσας στο 2ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μούλτι στη Σόφια της Βουλγαρία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Μια πολύ σημαντική διοργάνωση για το Ευρωπαϊκό Ταεκβοντο που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως και τις 24 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο ASICS ARENA  με τη συμμετοχή 1815 αθλητών από 330 διαφορετικά ευρωπαϊκά σωματεία. 

Έτοιμοι να φθάσουν στο τελικό βρέθηκαν εκεί οι αθλητές του Α.Σ. Έδεσσας Τόλτης Ιωάννης , Μαλίγκα Έλενα  και η προπονήτρια Μπιρόζη Αναστασία. Όντας καλά προετοιμασμένοι, έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει αφού την Πέμπτη 21 Μαρτίου την αυλαία άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο ο Τότλης Ιωάννης στην κατηγορία -61 κιλά Πάιδων.

Παρά τη δύσκολη κλήρωση ο Τότλης βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση και μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες έφτασε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και το χρυσό μετάλλιο. Στον πρώτο αγώνα είχε να αντιμετωπίσει τον Ρώσο αντίπαλο Artem Lobanov-club Sir (Russia) όπου ο αγώνας σταμάτησε στους 20 πόντους διαφορά πριν το τέλος (σκορ 26-4).

Στη συνέχεια ο Τούρκος αντίπαλος Omer Cayir (Yildiz Turkey) αν και δυνατός δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στον καλά στημένο  Τότλη και το σκορ δεν άργησε να ανοίξει κερδίζοντας με ένα ακόμα τεχνικό νοκ άουτ στο δεύτερο γύρο και(σκορ 31-10).

Έπειτα στον 3ο αγώνα και τελικό  σειρά είχε ο επίσης Ρώσος Dimitry Voroshilov (Belgorod region Team) σε ένα θεαματικό αγώνα που έληξε υπέρ του Τότλη με σκορ (31-28)  και μας χάρισε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας αλλά και την απευθείας πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων τον ερχόμενο Οκτώβρη στη Λετονία. 

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 22 Μαρτίου η Μαλίγκα Έλενα έκανε δυνατό ξεκίνημα με νίκη υπέρ της Ρουμάνας Anca Adriana Tabacaru (Roumania) με τεχνικό νοκ αουτ σκορ 24-4 και σταμάτημα του αγώνα στον δεύτερο γύρο στην κατηγορία -63 κιλά Νεανίδων δεν ταν κατάφερε όμως στον 2ο αγώνα με τη Σέρβα αντίπαλο της που έληξε 7-3  υπέρ της αντιπάλου Sandra Stamevski(tkd club Imperium SRB). 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Α.Σ. Εδεσσας προπονητές συναθλητές και γονείς  και ιδιαίτερα στον Τόλτη αυτή την φορά για αυτή τη νίκη. Ευχαριστούμε θερμά τον αντιδήμαρχο αθλητισμού πολιτισμού κ.Αλέξανδρο Πασχάλη που παρευρέθηκε στο στάδιο και παρακολούθησε  τους αγώνες μας από κοντά!

Η προετοιμασία συνεχίζεται με υψηλότερους στόχους πλέον εν όψη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Πανελλήνιου Ανδρών Γυναικών και Εφήβων Νεανίδων .

Αυτή την Κυριακή μικροί αθλητές του συλλόγου μας αγωνίζονται σε φιλική συνάντηση στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοζάνης».