29/03/2024

Α.Σ Έδεσσας: Με τρεις αθλητές στο World Taekwondo President’s Cup-European Region

Για τη συμμετοχή τους στο World Taekwondo President’s Cup-European τοποθετήθηκαν με επίσημη ανακοίνωση οι ιθύνοντες του Α.Σ Έδεσσας.


Αναλυτικά: «Το World Taekwondo President’s Cup-European Region για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων από την Τρίτη 25 Απριλίου έως και την Κυριακή 29 Απριλίου.

Ένα πολύ σημαντικό τουρνουά (κατηγορίας G2- οι νικητές παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), με την συμμετοχή 2.500 αθλητών από 63 χώρες και 586 σωματεία απ` όλο τον κόσμο, αριθμοί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης αλλά κυρίως  με την συμμετοχή όλης της αφρόκρεμας του Παγκόσμιου Ταεκβοντο, με Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Πρωταθλητές που έκαναν ιδιαίτερα δύσκολο το πρωτάθλημα και την πορεία προς το βάθρο.

Ο Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ σταθερά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις  συμμετείχε με 3 αθλητές που στάθηκαν αντάξια στο επίπεδο του πρωταθλήματος χωρίς όμως να καταφέρουν διάκριση. Πολύ κοντά στο πολυπόθητο εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Παίδων /Κορασίδων που θα γίνει στην χώρα μας τον ερχόμενο Οκτώβριο βρέθηκε ο Τότλης Ιωάννης (-61 κιλά Παίδων) που ενώ κέρδισε τον Τούρκο δύσκολο αντίπαλο της κατηγορίας με σκορ 15-8 δεν τα κατάφερε στον επόμενο αγώνα και προημιτελικό αφού η ψυχολογική του πίεση δεν τον άφησε να αποδώσει.

Στην κατηγορία των -62 κιλά Γυναικών αγωνίστηκε η Παπαδοπούλου Κυριακή, σε έναν αγώνα με την Κροάτισα αντίπαλο που έληξε τα τελευταία 20’’ υπέρ της αντιπάλου και ενώ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι δεν την βοήθησαν τα πόδια της που ήταν σε άσχημη κατάσταση. Επίσης με Κροάτισα αντίπαλο αγωνίστηκε χωρίς νίκη η Μαλίγκα Έλενα στην κατηγορία -55 κιλά Νεανίδων ωστόσο η προσπάθεια ήταν αξιοσημείωτη σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο τουρνουά.

Την ομάδα συνόδεψε η προπονήτρια Μπιρόζη Αναστασία που συμμετείχε στο πρωτάθλημα και σαν προπονήτρια της ΕΤΑΒΕ, ενώ με την επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΒΕ κλήθηκε να συμμετέχει η Νάνου Ιωάννα που όμως λόγω ασθένειας δεν αγωνίστηκε.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, μπορεί η διάκριση να μην ήρθε αλλά η προσπάθεια τους ήταν αξιοσημείωτη.

Την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου οι μικροί αθλητές του Συλλόγου μας θα αγωνιστούν σε φιλική συνάντηση στην Κοζάνη.«