20/04/2024

Α.Σ Έδεσσας: Εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο στο European Clubs Championships

Σημαντικές εμπειρίες αποκόμισε ο σύλλογος Α.Σ Έδεσσας με την συμμετοχή του στο European Clubs Championships. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Με 34 μετάλλια για το ελληνικό Tαεκβοντό στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων, παίδων/κορασίδων και αγοριών/κοριτσιών (kids), έπεσε  την Κυριακή 3/3 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, η αυλαία του European Clubs Championships, στο οποίο συμμετείχαν 1564 αθλητές και αθλήτριες, από 39 χώρες και 333 διαφορετικές ομάδες.    

Συνολικά η Ελλάδα και τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης, κατέκτησε 104 μετάλλια, με τα 13 εξ αυτών στις βαθμολογούμενες -ενόψει Τόκιο 2020- κατηγορίες ανδρών/γυναικών

Μια μεγαλόπρεπη διοργάνωση για την χώρα μας ,την Θεσσαλονίκη αλλά και την παγκόσμια οικογένεια του Tαεκβοντο, υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Ένωσης και της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος με συντελεστές και παράγοντες που συνέβαλαν τα μέγιστα για τη πραγματοποίηση της.

Το παρόν έδωσαν και οι Εδεσσαίοι αθλητές δυστυχών χωρίς μετάλλιο αυτή τη φορά καταφέρνοντας όμως οι 2 εκ των τεσσάρων να φθάσουν την 5η πανευρωπαϊκή θέση.

Συγκεκριμένα με την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος επιλέχτηκαν να αγωνιστούν ο Τότλης Ιωάννης στην κατηγορία των -61 κιλά Παίδων και φθάνοντας μια ανάσα πριν τα μετάλλια σε έναν προημιτελικό που έληξε 10-9 υπέρ του αντιπάλου και που όλα πήγαν στραβά.

Τρία χτυπήματα του Τόλτη στο κεφάλι που δεν κατέγραψαν πόντους λόγο προβλήματος στο σύστημα και μία διαιτητής που δεν έδωσε ούτε μια παρατήρηση στον αντίπαλο που με κάθε τρόπο παρεμπόδισε την εξέλιξη του  αγώνα, αφήνοντας έτσι στην 5η Πανευρωπαϊκή θέση .

Επίσης με την επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΒΕ Αγωνίστηκε η Νέτσου Σταυρούλα στην κατηγορία -55 κιλά Κορασίδων δεν τα κατάφερε όμως από τον πρώτο αγώνα χάνοντας από την Κροατισα  αντίπαλο της.

Στην 5η Πανευρωαπική θέση έφτασε η Παπαδοπούλου Κυριακή που αγωνίστηκε στην κατηγορία -62 κιλά  γυναικών, κέρδισε τον 1ο αγώνα και έχασε στον δεύτερο από την κράτισσα αντίπαλο που πήρε την κατηγορία.

Ενώ η Μαλίγκα Έλενα δεν τα κατάφερε στην κατηγορία των -63 κιλά Νεανίδων με ήττα από τον πρώτο αγώνα.

Την ομάδα συνόδευε η προπονήτρια του Α.Σ Έδεσσας Μπιρόζη Αναστασία αλλά και προπονήτρια των κλιμακίων για 5η συνεχόμενη χρονιά, η διαιτήτρια της ομάδας μας Μπιρόζη Σωτηρία αλλά και σαν εθελοντής ο αθλητής της ομάδας μας Θεοδωρίδης Θεόδωρος.

Η αυλαία έπεσε με την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης στο πρώτο σκαλί του βάθρου όλων των κατηγοριών με 102 αθλητές .

Συγχαρητήρια γι’ αυτή  την άψογη διοργάνωση στην Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος, αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε ικανοί για μεγάλα γεγονότα».