26/04/2024

Ασταμάτητος ο Νικόμαχος Βόλου

Πάρα πολλές και πολύ επιτυχημένες οι δραστηριότητες του συλλόγου Nικόμαχος Βόλου τον τελευταίο μήνα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Στις αρχές Μαρτίου συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών που έγινε στην Πάτρα και κατάφερε να κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Δαμάλα Μανώλη στα -87 Ανδρών. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και οι Χρηστακης Βαλάντης, Βογιάτζη Αγγελική και Αντωνόπουλος Ευάγγελος χωρίς να καταφέρουν να διακριθούν, μετά από άτυχες στιγμές που είχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τις επόμενες ημέρες έγινε στην Πάτρα και το Πανελλήνιο Εφήβων Νεανίδων όπου ο σύλλογος κατάφερε και κατέκτησε την 2η θέση Πανελλαδικά ανάμεσα σε 170 σωματεία, με 2 χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο. Χρυσά μετάλλια πήραν η Ζαχαράκη Μαριτίνα στα -68 Νεανίδων και ο Βαινάς Κωνσταντίνος στα +78 Εφήβων. Επίσης χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Σανίδας Νικόλαος στα – 68 Εφήβων. Στους αγώνες συμμετείχε και η Καπλάνη Μαρία που έχασε στον προημιτελικό για μια λεπτομέρεια και δεν μπόρεσε να διακριθεί.

Επόμενη δραστηριότητα του συλλόγου οι προαγωγικές εξετάσεις ζωνών για τις μικρότερες μόνο ζώνες. Στις εξετάσεις συμμετείχαν οι άσπρες και μισές κίτρινες ζώνες και εξετάστηκαν στα πούμσε, στις τεχνικες αυτοαμυνας καθως και χεριων και ποδιων, στη θεωρια και στο αγωνιστικο κομματι. Ολοι απεκτησαν την επομενη ζωνη με μεγαλη επιτυχια και οι εξεταστες που παρακολουθησαν και τους βαθμολογησαν είναι πολύ ενθουσιασμενοι από την εικονα που παρουσιασαν.

Στις 31 Μαρτίου έγινε το 2ο Προκριματικό πρωτάθλημα της ΕΤΑΒΕ και ο σύλλογος συμμετείχε με 23 αθλητές και κατάφερε να κατακτήσει για άλλη μια φορά 13 μετάλλια. Στους αγώνες συμμετείχαν 1400 αθλητές από 110 σωματεία της Βορείου Ελλάδος αριθμός ρεκόρ για την διοργάνωση αυτή. Όλα τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στο διαδίκτυο στην σελίδα etabe.gr και μπορούν να τα διασταυρώσουν όλοι όσοι θέλουν.

Χρυσό μετάλλιο στους αγώνες αυτούς κατέκτησαν οι Χρηστακης Βαλάντης, Καπλάνη Μαρία και Ζαχαράκη Μαριτίνα μετά από μια καταπληκτική απόδοση. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Σανίδας Νικόλαος, Χλίτσιος Ανάργυρος, Καραγιάννης Άγγελος και Φραδέλος Χρήστος.

Όλοι έχασαν στον τελικό ενώ με πολύ λίγη τύχη και αν ήταν σε καλύτερη ημέρα θα μπορούσαν να έχουν χρυσό μετάλλιο. Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Δαμαλάς Μανώλης, Γιαννουλής Στέλιος ο οποίος αγωνίστηκε μετά από χρόνια απουσίας και τα κατάφερε, Ψαρογιάννη Έλενα, Μακρής Ευάγγελος, Αντωνίου Χρήστος και Σταυρογιάννη Χριστίνα.

Όλοι στο σύλλογο είναι πολύ ευχαριστημένοι με τις επιτυχίες αυτές. Για το επόμενο διάστημα θα υπάρχει μια μικρή χαλάρωση και επάνοδο στις δραστηριότητες αγωνιστικές και μη μετά το Πάσχα».