23/04/2024

Ανακοίνωση προς όλα τα μέλη της ΕΛΟΤ

Δελτίο Τύπου ΕΛ.Ο.Τ

Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας στα παρακάτω :

>  Μετά από οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σας γνωρίζουμε ότι εφεξής όλοι οι αθλητές, προπονητές, συνοδοί και άλλοι παράγοντες που συνοδεύουν την ομάδα σε διεθνή τουρνουά και πρωταθλήματα, θα πρέπει να είναι κάτοχοι της κάρτας GAL, προκειμένου η συμμετοχή τους να θεωρείται έγκυρη.

>  Η δήλωση συμμετοχής των αθλητών – αθλητριών και λοιπών παραγόντων σε όλα τα διεθνή πρωταθλήματα (Open, Tournament, G1, A’ Class κ.α.) γίνεται αποκλειστικά από την ΕΛ.Ο.Τ. ή από τα σωματεία μέλη της, στα οποία ανήκουν οι αθλητές – αθλήτριες που θα αγωνιστούν.

>  Σωματείο – μέλος μας, που επιθυμεί να μεταβεί στο εξωτερικό για επίσημους – αναγνωρισμένους αγώνες θα πρέπει να υποβάλλει σχετικό αίτημα στην Ομοσπονδία τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας. Στο αίτημα θα πρέπει να αναφέρεται η επωνυμία, ο τόπος και η ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης, οι ημερομηνίες της αναχώρησης και επιστροφής της ομάδας καθώς και πλήρη στοιχεία, που αφορούν ονοματεπώνυμο ηλικία και ιδιότητα έκαστου μέλους της αποστολής, που ανήκουν αποκλειστικά στον σύλλογό σας.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης :

•    Τα πιστοποιητικά ιατρικής γνωμάτευσης που συνοδεύουν την αίτηση για έκδοση βιβλιαρίου αθλητικής ιδιότητας αθλητή ή αθλήτριας, κατόπιν ερωτήματος που τέθηκε προς την Γ.Γ.Α., θα πρέπει να είναι βάσει του αθλητικού Νόμου 2725/99 άρθρο 3 παρ.9. το οποίο αναφέρει : «Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται σε δελτίο υγείας που εκδίδει η οικεία αθλητική ομοσπονδία και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. ιατρούς. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή του».

•    Για οποιαδήποτε διεξαγωγή εκδήλωσης (αγώνες ή πρωταθλήματα, αθλητικές συναντήσεις, επιδείξεις, ημερίδες ή προπονήσεις με σωματεία εξωτερικού κ.α.) από σωματείο μέλος μας, απαιτείται έγγραφη έγκριση της ΕΛ.Ο.Τ.. Το σωματείο που διοργανώνει την εκδήλωση θα πρέπει τριάντα (30) ημέρες πριν την αποστολή των προκηρύξεων ή προσκλήσεων να αποστέλλει στην Ομοσπονδία το αίτημα του, το οποίο θα συνοδεύεται από την σχετική πρόσκληση ή προκήρυξη. Για όλες τις προαναφερόμενες πάσης φύσεως εκδηλώσεις, θα ορίζεται από την ΕΛ.Ο.Τ. εκπρόσωπος (παρατηρητής), του οποίου τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής θα καλύπτονται από τον διοργανωτή σύλλογο. Το όνομα του παρατηρητή υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφεται στην προκήρυξη ή πρόσκληση που θα συντάσσεται και θα απευθύνεται μόνο στα σωματεία μέλη της ΕΛ.Ο.Τ., που ανήκουν εντός των γεωγραφικών ορίων του νομού που εδρεύει ο διοργανωτής σύλλογος.

•    Η διδασκαλία του Ταεκβοντό από προπονητές αμφιβόλων προσόντων που δεν κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή Ταεκβοντό, σε σχολικές εγκαταστάσεις δημοτικών σχολείων και γυμνασίων είναι παράνομη και απαγορεύεται αυστηρά.
Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη σας σχετική παραπτωματική συμπεριφορά, σας συνιστούμε να ενημερώσετε άμεσα την ΕΛ.Ο.Τ. προκειμένου να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την προστασία των μικρών μαθητών – αθλουμένων και του αθλήματος εν γένει.

•    Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι αποφασίστηκε η θέσπιση ειδικού σήματος μέλους, το οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να τοποθετηθεί σε εμφανή σημείο του συλλόγου που ανήκει στην δύναμη της ΕΛ.Ο.Τ.
Τα ειδικά αυτά σήματα θα χορηγούνται από την Ομοσπονδία και θα φέρουν μοναδική αρίθμηση.
Σε νεότερη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την διαδικασία έκδοσης του ειδικού αυτού σήματος.
ΕΚ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Τ.