19/04/2024

Αθλ. Αγων. Συλ. Ταεκβοντό Καρδίτσας: Στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Ταεκβοντο

Το Υπουργείο Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων και η Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο (ΕΛ.Ο.Τ.) προκηρύσσει το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2018-2019. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Καρδιτσιώτικου συλλόγου.


«Η διοργάνωση ανατίθεται στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας , σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο(ΕΛ.Ο.Τ.) και οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος. τους Πανελλήνιους Αγώνες Ταεκβοντο μαθητών/-τριών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. σχολ. έτους 2018-2019.

Ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η 3 & 4  Απριλίου 2019 ώρα 09:00π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας , (Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Παπαναστασίου Καρδίτσα).

Δικαίωμα συμμετοχής:

• στους αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου. Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες πρέπει να φοιτούν κανονικά,

• οι οποίοι/ες έχουν γεννηθεί κατά το δέκατο όγδοο έτος πριν από το έτος τέλεσης των αγώνων ή τα τρία επόμενα. [ Παράδειγμα: Το έτος 2019 μετέχουν μαθητές-μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2001- 2004 και φοιτούν στην Α΄ τάξη Λυκείου],

• έτος τέλεσης των αγώνων λογίζεται το έτος που λήγει το σχολικό έτος [π.χ. το σχολικό έτος 2018 – 2019 λογίζεται σαν 2019],

• μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο σχολείο με αρχική εγγραφή ή μετεγγραφή που είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις.

Ο Αθλητικός  Αγωνιστικός  Σύλλογος Ταεκβοντό Καρδίτσας θα συμμετάσχει στο πανελλήνιο σχολικό Λυκείων  πρωτάθλημα   με πέντε  αθλητές -τριες   Χαντζιάρα Ευτυχία 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτας -46 κιλά  και Βαρυτίμου Αικατερίνη 1ο  Λύκειο Καρδίτσας στην κατηγ.-49 κιλά , Ντίλιας Νικόλαος 2ο Γεν. Λύκειο   Καρδίτσας & Δημητράκης Αποστόλης & Μαυρόπουλος Νικόλαος.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 400 μαθητές-τριες λυκείων από όλη την Ελλάδα και είναι  ένα παρά πολύ δυνατό πρωτάθλημα με υψηλό επίπεδο αθλητών-τριών με στόχο την μοριοδότηση για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.                                                   

Ο προπονητής  Κουκουλέτσος Βάϊος  θα κοουτσάρει τους αθλητές-τριες  στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Καρδίτσα και θα είναι μια μεγάλη γιορτή για τον νομό μας και την πόλη μας .

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Αγωνιστικού Συλλόγου Ταεκβοντό Καρδίτσας και η Δ/νση του γυμναστηρίου Κουκουλέτσος και οι διευθυντές των παραπάνω σχολείων εύχονται καλή επιτυχία στον προπονητή και στους μαθητές  στους αγώνες».