08/05/2024

Έσπασε ρεκόρ το Gerontis fighters με 26 μετάλλια

Με πτήση προς Θεσσαλονίκη αναχώρησαν την Παρασκευή 12 Μαΐου από το αεροδρόμιο Νικόλαος Καζαντζάκης οι Gerontis fighters. Αναλυτικά το δελτίο:


«Το Σάββατο 13 Μαΐου έγινε η έναρξη του πανελληνίου τουρνουά taekwondo Πολίχνης. Μια εξαιρετική διοργάνωση με 800 συμμετοχές που άφησε κυριολεκτικά μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους αθλητές που έλαβαν μέρος. Το τουρνουά ήταν αποτέλεσμα μιας μεθοδικής προετοιμασίας και συλλογικής δραστηριότητας γι αυτό και διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία.

Οι αθλητές αντιλήφθηκαν πλήρως ότι για να διεκδικήσουν μια θέση πάνω στο βάθρο πρέπει να αγωνιστούν με πάθος και θέληση. Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης ήταν αθλητές με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις.

Οι αγωνιστικές κατηγορίες ήταν γεμάτες επομένως η συγκομιδή μεταλλίων ήταν ακόμα μια πρόκληση. Δεν είναι συνηθισμένο στις μέρες να γίνονται τουρνουά με τόσες πολλές συμμετοχές πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολη η κατάκτηση μεταλλίου αλλά η εμπειρία που και αγώνας που δίνει ο αθλητής για να φτάσει στο στόχο του είναι η τριπλάσια από την προσπάθεια που θα έκανε για ένα τουρνουά με 200 συμμετοχές.

Σε μια τέτοια περίπτωση αυτομάτως η διακρίσεις χάνουν την αξία τους αφού ένας αγώνας αρκεί για το πολυπόθητο μετάλλιο. Γι αυτό το λόγο οι Gerontis fighters είναι παρών σε κάθε τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Παρόλο που οι συνθήκες ήταν δύσκολες οι αθλητές μας κατάφεραν να εισπράξουν τον αριθμό των 26 μεταλλίων και να σπάσουν για ακόμα μία φορά το ρεκόρ τους. Ιδιαίτερη εντύπωση άφησαν οι Ηρακλειωτες αθλητές με την ραγδαία άνοδο τους.

Μέρος έλαβε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας Ηλιάκης Ελευθέριος. Επίσης και ο πανευρωπαϊκός πρωταθλητής Τζανιδης Ανδρέας και όλοι οι παρακάτω αθλητές συλλεγοντας σωρεία μεταλλίων. Χρυσουλακη Μαρία, Χουστουλάκης Εμμανουήλ, Καραντινακης Δημήτριος του Ιωάννου, Καραντινακης Δημήτριος του Εμμανουήλ, Πουλορινης Δημήτριος, Πουλορινη Δέσποινα, Καρυδη Δήμητρα, Παπαδάκης Εμμανουήλ, Καλογερακης Ιωάννης, Καζακος Σταυρος, Καζακος Πέτρος, Πιταριδη Σοφία. Εκτός των αθλητών, κληθηκαν και οι διαιτητές των Gerontis fighters. Ο Τζανιδης Ηλίας, η Θεργιακη Μαρίνα, ο Λουριδας Αντώνιος και ο Πυνηρτζης Γεώργιος. Να συγχαρουμε λοιπόν όλους τους γονείς αθλητές και φίλους που στηρίζουν έμπρακτα όλη αυτήν την προσπάθεια».