16/04/2024

Άννα Μαρία Κηπουρού: Απίστευτο συναίσθημα να ανεβάζεις την Ελλάδα στο βάθρο

Μπόλικα μετάλλια συγκέντρωσε η Εθνική ομάδα Tae Kwon Do στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας. Μεταξύ των μεταλλιούχων και η Άννα Μαρία Κηπουρού που κατέκτησε το χάλκινο. Μιλώντας για την επόμενη μέρα η πρωταθλήτρια, αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή εμπειρία αλλά και το μέλλον της. Αναλυτικά η συνέντευξη στο Fightsports.gr:

Άννα πέτυχες μία σπουδαία επιτυχία και πολύ καλή εμφάνιση. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου κι αν είσαι ευχαριστημένη από την εμφάνιση;

«Η χαρα και η ικανοποιηση ειναι πολυ μεγαλη!Μονο η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι φοβερή εμπειρία με απίστευτα συναισθήματα, πόσο μάλλον όταν ανεβάζεις την Ελλάδα στο βάθρο! Στο taekwon do itf το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ο μεγαλύτερος στόχος για έναν αθλητή! Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την εμφάνιση μου γιατί έκανα ότι καλύτερο μπορούσα Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο θα καθορίσει ποια θα είναι η εθνική ομάδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, και θα ήθελα παρά πολύ να αγωνιστώ μέσα στη χώρα μου!».

Θεωρείς πως το tae kwon do στην Ελλάδα προβάλλεται και έχει το ανάλογο ενδιαφέρον;

«Γενικά το taekwon do οπως και πολλά αλλά αθληματα δυστυχώς δεν προβάλονται ούτε προωθούνται στην Ελλάδα, παρόλα αυτά τα μετάλλια και οι επιτυχίες είναι πολλες, και έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνται με το taekwon do και αυτό είναι πολύ ευχάριστο για το μέλλον».

Ένα μήνυμα στο κοσμο που ασχολείται με το σπορ και σας στηρίζει;

«Ευχαριστούμε όσους στήριξαν την προσπάθεια μας και οσους συνέβαλαν σε αυτήν την αποστολή».