08/06/2023

Φανή Τζέλη: Βασικό θέμα στο World Taekwondo

Η επιτυχία της Τζέλη πρώτο θέμα παγκοσμίως (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φωτογραφία της Τζέλη με την ελληνική σημαία, στο βασικό θέμα της World Taekwondo. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η φωτογραφία της Φένιας Τζέλη με την ελληνική σημαία να κυματίζει πάνω από τους ώμους τους, δεσπόζει στο βασικό θέμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (World Taekwondo) με αφορμή την ολοκλήρωση του προΟολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης που διεξήχθη στη Σόφια.

Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στους Νέους το 2018 στο Μπουένος Άιρες, χθες, Σάββατο, πήρε πανηγυρική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σημειώνοντας τρεις νίκες απέναντι σε αντιπάλους με μεγάλες αγωνιστικές περγαμηνές, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο επίτευγμά της.

Στα αξιοσημείωτα της προΟλυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης, είναι αν μη τι άλλο η παρουσία 15 χωρών στις προκρίσεις, από τα συνολικά 16 «εισιτήρια» που δόθηκαν στη διοργάνωση».

Γνωρίζει τις 14 από τις 16 αντιπάλους για το Τόκιο

Τις 14 από τις συνολικά 16 αντιπάλους της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, γνωρίζει ήδη η Τζέλη, αφού για την ολοκλήρωση του παζλ της κατηγορίας των -57 κιλών, απομένει και το προΟλυμπιακό τουρνουά της Ασίας (21-22 Μαίου, Αμάν).

Η δις χρυσή Ολυμπιονίκης και κάτοχος του τίτλου, Τζέιντ Τζόουνς (Μ. Βρετανία), είναι το μεγάλο όνομα μεταξύ των 14 αθλητριών που έχουν ήδη προκριθεί.

Συνολικά, πέντε αθλήτριες από την Ευρώπη θα είναι παρούσες στη συγκεκριμένη κατηγορία, με την Ρωσίδα Κουντάσοβα να αγωνίζεται με ουδέτερη σημαία λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ολυμπιακή επιτροπή της χώρας της.

Οι 14 αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Τζόουνς (Μ. Βρετανία), Αχ-Ρέουμ (Κορέα), Γιαμάν (Τουρκία), Κουντασόβα (Ανεξάρτητη), Παρκ (Καναδάς)

ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ ΚΑΤΑΤΑΞΗ : Λιγιούν (Κίνα)

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΖΕΛΗ (ΕΛΛΑΔΑ), Ανταμκίεβιτς (Πολωνία)

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΦΡΙΚΗΣ : Λάαραγ (Μαρόκο), Μπεν Γεσούφ (Νιγηρία)

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΚΕΑΝΙΑΣ : Χίμερ (Αυστραλία)

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ : Αγκουίερε (Χιλή), Ζόλοτιτς (ΗΠΑ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ : Μάγιου Χαμάντα (Ιαπωνία)