25/06/2024

Ταεκβοντο: Πρόγραμμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Σημαντική κίνηση από την Ένωση

Η Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (ETABE), με την υποστήριξη των συνεργατών της, Taekwondo Club Hereya (TCH) από την Βουλγαρία και ITML από την Ελλάδα, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ sport που ξεκινά από τον Φεβρουάριο του 2023 με τίτλο,“Break the silence in sport: capacity building of Taekwondo organisations to promote gender equality – MeTae”. Αναλυτικά:

«Το πρόγραμμα MeTae αφορμάται από το ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα #Metoo ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση αλλά και στη βία οποιασδήποτε μορφής. Δημιουργώντας το δικό μας hashtag  #MeTae στοχεύουμε στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του αθλήματος του Taekwondo. 

Απώτερος στόχος είναι:

Η ευαισθητοποίηση των αθλητριών και αθλητών κατά της έμφυλης βίας και η καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων στο χώρο του αθλητισμού. 
Η πραγματοποίηση ψηφιακής καμπάνιας πανευρωπαϊκής εμβέλειας.  Η εκπαίδευση των επαγγελματιών των αθλητικών οργανώσεων, για την αναγνώριση και ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών.

Στους 20 μήνες υλοποίησης του προγράμματος, η ΕΤΑΒΕ και οι εταίροι οργανισμοί TCH και ITML σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πληθώρα δράσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Ελλάδα και Βουλγαρία όπως επίσης και αθλητικά event.

Στόχος τους είναι ακόμα η δημιουργία  υποστηρικτικού υλικού για την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας για τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και η αξιοποίηση του αθλήματος του Taekwondo ως αρωγό της προσπάθειάς μέσα από τις ηθικές αρχές που προωθεί».