13/04/2024

Συνελήφθη προπονητής του Tae Kwon Do κατηγορούμενος για βιασμούς ανήλικων αθλητριών

Ο 44χρονος που είχε απασχολήσει και για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριές τους από 12-16 ετών και από το 2009 έως το 2020. Πέντε θύματά του έως σήμερα έχουν ταυτοποποιηθεί που έχουν ενηλικιωθεί και αποφάσισαν να τον καταγγείλουν με την έρευνα σε βάρος του να συνεχίζεται.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της Τρίτης (21/03), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης για βιασμούς σε βάρος ανηλίκων, ένας 44χρονος Έλληνας προπονητής του Tae Kwon Do, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του σε αθλητικό σύλλογο, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με το News247.gr, προηγήθηκε έρευνα στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης από την οποία προέκυψε ότι ο δράστης που είναι παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου αγοριού, ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές και για ενδοοικογενειακή βία, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου στην Ηλιούπολη, είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανήλικων.

Μάλιστα προσπαθούσε να εντοπίζει τα θύματά του ανάμεσα σε κορίτσια που είχαν προβληματικές οικογένειες για να περιορίσει τις πιθανότητες να γίνει γνωστή η εγκληματική του δραστηριότητα, μέχρι που ορισμένα από τα θύματά του ενηλικιώθηκαν και βρήκαν την δύναμη να καταγγείλουν όσα βίωναν στα χέρια του παιδοβιαστή προπονητή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, απ’ όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στα οχήματα του συλληφθέντα καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρία laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι ο συλληφθείς έχει ενεργήσει με τον ανωτέρω τρόπο δράσης γενετήσιες πράξεις σε βάρος τουλάχιστον πέντε κοριτσιών, τα οποία πλέον έχουν ενηλικιωθεί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.