Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντο ο Γραφανάκης

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντο ο Γραφανάκης

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αγωνιστεί ο Ευστάθιος Γραφανάκης του συλλόγου Μινώταυρος. Αναλυτικά η ανακοίνωση. 


«Το Πανευρωπαϊκό Πρώταθλημα Tαεκβοντο στο Ρίμινι της Ιταλίας  πλησιάζει και η μοναδική πενταμελής επιτροπή από την Κρήτη, που θα συνοδεύσει την εθνική αποστολή, αυτή των Gerontis Fighters,  εντείνει μέρα με τη μέρα την προετοιμασία της.

Ένας από τους πέντε αυτούς ξεχωριστούς ανθρώπους που θα λάβει μέρος στην αποστολή είναι  ο Ευστάθιος Γραφανάκης, ένας εξαιρετικός αθλητής  που έχει αγαπήσει  βαθιά το άθλημα  του Taekwondo  και ασχολείται με αυτό εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, όντας πάντοτε δίπλα στο πλευρό του προπονητή του συλλόγου Α.Σ Μινώταυρος, Ιωάννη Γεροντή.

Ο Στάθης εργάζεται στην Νομαρχία του Αγίου Νικολάου και στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, έχοντας κατακτήσει έτσι με δυνατή θέληση και αφοσίωση την μαύρη ζώνη και δύο Dan.

Με τον τρόπο αυτό δείχνει σε όλους μας πως ένας άνθρωπος μορφωμένος, αξιόλογος αλλά και πολυάσχολος, είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται σε όλες τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και συγχρόνως να εμπλέκεται δημιουργικά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, συνεισφέροντας όσο μπορεί στο κοινό καλό, ενώ παράλληλα φροντίζει για την πνευματική και σωματική του ευεξία μέσω της ενασχόλησης του με το Taekwondo.

Έχει συμμετάσχει επανειλημμένως σε επίσημα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στα οποία έχει ξεχωρίσει παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό και έχει αποκτήσει επάξια 2 Dan, επισημαίνοντας με κάθε του προσπάθεια, κάθε αγώνα, κάθε διάκριση ότι ο πρωταθλητισμός και η αγάπη για τον αθλητισμό δεν σταματά ούτε στα 20, ούτε στα 30, ούτε στα 40, δεν σταματά ποτέ.

Ο άνθρωπος αυτός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεότερους, δείχνοντας πως μπορεί κάποιος να είναι και καλός ελεύθερος επαγγελματίας και σωστός και άξιος αθλητής, ακόμη και πρωταθλητής καθώς προάγει τύποι και ουσίας το ρητό των αρχαίων ημών προγόνων, ‘νους υγιής εν σώματι υγιει` .

Παράλληλα ο Στάθης  συμμετέχοντας για μία ακόμη φορά σε ένα Πρωτάθλημα Πανευρωπαϊκής  εμβέλειας, προάγει έμπρακτα αξίες διαχρονικές για τον αθλητισμό και τον κάθε άνθρωπο, όπως αυτήν της ευγενούς άμιλλας, της ισότητας, της υγείας, μέσα από την καλλιέργεια τόσο του πνεύματος όσο και του σώματος.

Αξίζει να τονιστεί επίσης, ότι ο Α.Σ Μινώταυρος είναι για άλλη μια χρονιά ο μοναδικός σύλλογος του Αγίου Νικολάου που εκπροσωπείται επίσημα σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo Ελλάδος, αυτό που διοργανώνεται σε λίγες μέρες στο Ρίμινι της Ιταλίας, και στο οποίο ο Στάθης  Γραφανάκης θα λάβει μέρος, μαζί και με άλλους τέσσερις αθλητές από την περιοχή της Ανατολικής Κρήτης».